Tortilla med oksekød og granatæblesalsa

1.4K

En af mine gamle opskrifter har fået en lille opfriskning fra da jeg oprindeligt lagde den på bloggen i 2015 – Tænk at jeg har været i gang med at skrive om mad så længe.

Det er en dejlig opskrift til de dage, hvor det gerne må gå lidt hurtigt, men også gerne må være lidt farvestrålende. Det er en dejlig ret hen ad efteråret, når man bliver træt af den meget tunge mad og savner solen lidt.

Jeg ved godt at granatæblesalsa lyder lidt sært, men sød/syre forholdet spiller rigtig godt og den giver et farverigt (og sundt) twist til en ellers rimelig basal ret. Granatæblesalsaen er også lækker til fx grillet laks.

Tortilla med krydret oksekød og granatæblesalsa

En hurtig, lækker og farvestrålende hverdagsret
Antal 4 personer
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

Krydret oksekød

  • 400 g hakket oksekød
  • 1-2 røde chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 2 store tomater
  • 1 tsk stærk paprika
  • ½-1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl vand
  • ½ dl appelsinjuice kan erstattes med vand
  • salt og peber efter smag
  • lidt olie til stegning

Granatæblesalsa

  • 6 store tomater
  • 1 stort rødløg
  • 1 granatæble
  • 1-1½ spsk frisk mynte kan udlades
  • salt efter smag

Resten

  • 8 tortilla wraps
  • god med revet cheddar
  • ½ iceberg

Sådan gør du

Krydret oksekød

  • Hak løg, chili, hvidløg og tomater.
  • Brun kødet i en gryde (eller en høj pande med låg) med lidt olie. Når det er godt brunet tages det op og sættes til side, mens du lidt sauterer tomat,løg, chili og hvidløg i den samme gryde til løgene er blanke.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand, appelsinjuice og krydderierne. Lad retten simre under låg i ca 30 min til det hakkede kød begynder at blive dejlig mørt. Smag til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier.

Granatæblesalsa

  • Flæk granatæblet og tag kernerne ud.
  • Hak tomater og løg (og evt. mynte) og bland med granatæblekernerne og salt.
  • Lad salsaen trækker i mindst 10 min.

Resten

  • Hak iceberg og riv osten.
  • Varm tortillaerne på en tør pande eller pakket ind i staniol i ovnen, hvis du skal varme mange samtidigt.
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk, Sydamerikansk
Keyword: Farvestrålende mad, Hurtig mad, Krydret

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk