Mangochutney

2.3K

Mangochutney er en klassiker i det indiske køkken. Sød, syrlig, frisk og lige med et lille spark af chili. Det er bare en perfekt balanceret lille smagsbombe, der giver dine indiske retter et nøk op ad! Men den kan også bruges til andre retter – fx til at give et lille pift til den klassiske kylling og bacon sandwich. Jeg elsker den også til kati-ruller.

Selve ordet chutney kommer fra hindi (ingen stor overraskelse der) og betyder groft oversat “at spise med appetit” eller “at slikke (skålen ren)”. Det siger lidt om hvor meget inderne elsker deres chutnyer og det når du først kommer i gang med at lave dem selv, så de rammer lige præcis den balance du kan lide, så er det svært ikke lige at dyppe et stykke fladbrød (eller en finger) i den frisklavede chutney og nyder smagen.

Mangochutney

En lækker og frisk hjemmelavet chutney
Antal 1 lille glas
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 frisk chili
  • 1 spsk æblecideredikke
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Skær mangoen ud i små tern og kom den i en gryde med vand, sukker, salt og eddike. Bring gryden i kog, og skru så ned og lad det simre.
  • Hak chili fint (fjern evt. korn først), skræl og riv ingefær og pil og pres hvidløg. Kom dem med i gryden og lad det hele boble stille og roligt videre i 10-15 minutter.
  • Hvis din mango er moden og lækker, så skulle den gerne være let at mose med en gaffel, men hvis du har fået en, der er lige lidt umoden, så kan det godt være at du lige skal give gryden en tur med en stavblender. Du leder efter en konsistens lidt som en flydende marmelade. Den vil stivne lidt mere når den køler ned.
  • Skold et glas med varmt vand eller rens det med lidt atamon. Kom chutneyen i glasset og sæt i køleskab. Den vil kunne holde sig i mindst en uge.
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Keyword: Billig mad, Chutney, Krydret

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk