Mangochutney

251

Mangochutney er en klassiker i det indiske køkken. Sød, syrlig, frisk og lige med et lille spark af chili. Der er bare en lille perfekt balanceret smagsbombe, der giver smag til dine indiske retter, men som også gør det rigtig godt i andre retter – den kan fx give et fint lille pift til den klassiske kylling og bacon sandwich. Jeg elsker den også til kati-ruller.

Selve ordet chutney kommer fra hindi (ingen stor overraskelse der) og betyder groft oversat “at spise med appetit” eller “at slikke (skålen ren)”. Det siger lidt om hvor meget inderne elsker deres chutnyer og det når du først kommer i gang med at lave dem selv, så de rammer lige præcis den balance du kan lide, så er det svært ikke lige at dyppe et stykke fladbrød (eller en finger) i den frisklavede chutney og nyder smagen.

Tilb. tid 20 min

Ingredienser

  • 1 stk mango
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 frisk chili
  • 1 spsk æblecideredikke
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Skær mangoen ud i små tern. Kom i en gryde med vand, sukker, salt og eddike. Bring gryden i kog og skru så ned og lad det simre.
  • Hak chili fint, skræl og riv ingefær og pil og pres hvidløg. Kom dem i med i gryden og lad det hele boble stille og roligt videre i 10-15 minutter.
  • Hvis din mango er moden og lækker, så skulle den gerne være let at mose med en gaffel, men hvis du har fået en, der er lige lidt umoden, så kan det godt være at du lige skal give gryden en tur med en stavblender. Du leder efter en konsistens lidt som en flydende marmelade. Den vil stivne lidt mere når den køler ned.
  • Skold et glas med varmt vand eller rens det med lidt atamon. Kom chutneyen i glasset og sæt i køleskab. Den vil kunne holde sig i mindst en uge.
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Keyword: Billig mad, chutney, Krydret

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk