Hot bacon caprese

544

Ok, venner – Nu vil jeg introducere jer til noget nyt, og I vil måske være skeptiske, men jeg lover at det smager fantastisk, selvom det lyder sært! En intense aromatisk varm vinaigrette med alle de ting vi elsker i en god vinaigrette kombineret med sødme og den røgede smag af bacon. At dressingen er varm gør at det hele eksploderer lidt mere på ens tunge.

Da jeg først læste om konceptet om hot bacon dressing var jeg sådan lidt “aarrhhh – er det virkelig en ting?”, men svaret er ja, det er virkelig en ting og superlækker ting! Og den smager super godt udover en lækker frisk tomatsalat med god mozzarella og basilikum.

Hot bacon caprese er virkelig sommer på en tallerken. Frisk og røget på en og samme tallerken.

Det værende sagt, så er det klart en dressing jeg også godt kunne se gå til andre salater og den skal eksperimenteres mere med i fremtiden! Dressingen kan sagtens laves i forvejen og så lige lunes før den kommer ud over salaten.

Hot bacon caprese

Sommer på en tallerken – Frisk, røget og sprød på en og samme tid.
Antal 2 personer
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 4 rigtig gode solmodne tomater alternativt 14-16 cherrytomater
  • 125 g frisk mozzarella
  • 8-10 blade frisk basilikum
  • friskkværnet peber

Hot bacon dressing

  • 150 g bacon i tern bacon i skiver kan også bruges
  • ½ fed presset hvidløg
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 tsk dijonsennep du kan evt ersattet ½ tsk med grovkornet dijonsennep, hvis du har det
  • 2-3 spsk æblecidereddike
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsalat

  • Skær mozzarella og tomater i skiver og anret med friske basilikumblade.

Hot bacon dressing

  • Steg bacon i en pande til al fedtet er smeltet og baconstykkerne er dejligt sprøde. Tag forsigtigt baconen op på du får så lidt af fedtet med som muligt og læg til side på et stykke køkkenrulle.
  • Tilsæt hvidløg og sukker til panden og lad det hyggelig sig lidt ved middelvarmen. Hvidløget vil miste meget af sit bid og bare efterlade den gode smag og sukkeret vil karamellisere en lille smule.
  • Tag panden af varmen og hæld alt fra panden over i en skål. Tilsæt sennep og eddike og pisk til dressingen samler sig. Smag til med friskkværnet peber og evt. lidt mere sennep.
  • Drys din salat med baconstykker og hæld dressingen udover og server med det samme.
Ret: Forret, Salat, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Grill, Grillmad, Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk