Laks på spinat-æblebund med gremolata

16

Det gik op for mig at der ikke er nogle fiskeopskrifter på bloggen og det dutter jo ikke, så her kommer lidt laks!
Jeg er stor fan af gremolata og det spiller lige så godt med fisk, som det gør med bøf 🙂

Laks på spinat-æblebund med gremolata
Laks på spinat-æblebund med gremolata /caption]

Ingredienser

2 laksefileter
75 g baby spinat
1 æble
1 fed hvidløg
1 spsk kapers
10 g smør
salt og peber
½ tsk spiseolie
500-600 g kartofler
lille bundt bredbladet persille
1 citron

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen med en bageplade til 225 grader. Bring vand, ½ tsk salt og kartofler i kog i 20 minutter. Tør fisken godt af med køkkenrulle og drys med salt og peber efter smag.
Skyl spinaten og lad den dryppe godt af. Skær æblet i både. Hak hvidløget fint. Bland spinat, æble og hvidløg sammen og smag til med salt og peber.

[caption id="attachment_1204" align="aligncenter" width="654"]Spinat, æble og hvidløg smagt til med salt og peber Spinat, æble og hvidløg smagt til med salt og peber

Pensel folie med olie. Fordel spinatblandingen på folien og læg fiskefileter, kapers og smør ovenpå. Fold siderne op omkring fisken og luk, så der dannes en lille, lufttæt pakke. Stil pakkerne på den opvarmede bageplade og bag i ovnen i 12-15 minutter.

Lige før laksen kommer i ovnen
Lige før laksen kommer i ovnen

Hak persillen fint og riv skallen af citronen. Bland persille og citronskal sammen. Halvér citronen.

Gremolata
Gremolata

Dræn kartoflerne og vend dem med 2/3 af persillen. Drys resten over fisken, når pakken lukkes op ved servering. Dryp retten med citronsaft efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk