Menu

Fyldte bagte kartofler med bacon og forårsløg

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Fyldte bagte kartofler er lidt overset i det danske madlandskab og det er ærlig talt lidt synd, for de kan være et måltid i sig selv eller som et lækkert tilbehør, når der skal hygges lidt om middagen. I denne opskrift bruger jeg bacon, cheddar og forårsløg, som er et meget klassisk fyld, men der er masser af andre ting man kan bruge; skinke, kylling, peberfrugt, majs, ærter, rødløg, feta, soltørrede tomater, chilimarinerede hvidløg – og selvfølgelig smør 😉 Jeg gav kartoflerne en spsk af min hjemmelavede creme fraiche dressing til sidst, men en klat alm. creme fraiche kan også fint gøre tricket :-Man skal i så tilfælde skære bagetiden ned.

Ingredienser

2 bagekartofler
Lidt neutral olie
4-6 skiver bacon
2 forårsløg
2-3 spsk. creme fraiche
Revet cheddar
Salt og peber
2 spsk creme fraiche dressing, (alternativt bare lidt mere alm. fraiche)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Vend kartoflerne i lidt olie og prik dem med en gaffel (så sprækker skindet ikke). Bag dem møre i ovnen. Det vil tage ca en times tid alt afhængig af størrelse. Steg bacon og skær det i mindre stykker og hak forårsløg. Skær et kors i toppen af kartoflerne og udhul dem. Bland kartoffelmosen med bacon, forårsløg (gem lidt til pynt), cheddar, creme fraiche og smag til med salt og peber. Kom fyldet tilbage i kartoflerne, drys med cheddar og bag i 10-15 minutter til osten er smeltet. Top med creme fraiche, drys med forårsløg og server.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …

Tomat- og peberfrugtsuppe

En af mine venner har fundet sig en dejlig pige fra Ecuador og hun introducerede mig til denne lækre suppe. Jeg synes ofte at tomatsupper bliver meget fede og tunge, men den her er let …

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Beef, ale and mushroom pie

På en mørk og stormfuld (eller bare våd og småblæsende) aften er der ikke noget som simremad. Der findes adskillige dejlige gryderetter og i dag valgte jeg at kaste mig over en af klassikerne fra …

One pot spaghetti med kødboller

One pot opskrifterne har for længst gjort sit indtog i de danske hjem, men jeg indrømmer at jeg har været en anelse skeptisk. Ikke fordi jeg er imod konceptet. Det lyder perfekt til det travle …