Fyldte bagte kartofler med bacon og forårsløg

28

Fyldte bagte kartofler er lidt overset i det danske madlandskab og det er ærlig talt lidt synd, for de kan være et måltid i sig selv eller som et lækkert tilbehør, når der skal hygges lidt om middagen. I denne opskrift bruger jeg bacon, cheddar og forårsløg, som er et meget klassisk fyld, men der er masser af andre ting man kan bruge; skinke, kylling, peberfrugt, majs, ærter, rødløg, feta, soltørrede tomater, chilimarinerede hvidløg – og selvfølgelig smør 😉 Jeg gav kartoflerne en spsk af min hjemmelavede creme fraiche dressing til sidst, men en klat alm. creme fraiche kan også fint gøre tricket :-Man skal i så tilfælde skære bagetiden ned.

Ingredienser

2 bagekartofler
Lidt neutral olie
4-6 skiver bacon
2 forårsløg
2-3 spsk. creme fraiche
Revet cheddar
Salt og peber
2 spsk creme fraiche dressing, (alternativt bare lidt mere alm. fraiche)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Vend kartoflerne i lidt olie og prik dem med en gaffel (så sprækker skindet ikke). Bag dem møre i ovnen. Det vil tage ca en times tid alt afhængig af størrelse. Steg bacon og skær det i mindre stykker og hak forårsløg. Skær et kors i toppen af kartoflerne og udhul dem. Bland kartoffelmosen med bacon, forårsløg (gem lidt til pynt), cheddar, creme fraiche og smag til med salt og peber. Kom fyldet tilbage i kartoflerne, drys med cheddar og bag i 10-15 minutter til osten er smeltet. Top med creme fraiche, drys med forårsløg og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk