Menu

Fyldte bagte kartofler med bacon og forårsløg

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Fyldte bagte kartofler er lidt overset i det danske madlandskab og det er ærlig talt lidt synd, for de kan være et måltid i sig selv eller som et lækkert tilbehør, når der skal hygges lidt om middagen. I denne opskrift bruger jeg bacon, cheddar og forårsløg, som er et meget klassisk fyld, men der er masser af andre ting man kan bruge; skinke, kylling, peberfrugt, majs, ærter, rødløg, feta, soltørrede tomater, chilimarinerede hvidløg – og selvfølgelig smør 😉 Jeg gav kartoflerne en spsk af min hjemmelavede creme fraiche dressing til sidst, men en klat alm. creme fraiche kan også fint gøre tricket :-Man skal i så tilfælde skære bagetiden ned.

Ingredienser

2 bagekartofler
Lidt neutral olie
4-6 skiver bacon
2 forårsløg
2-3 spsk. creme fraiche
Revet cheddar
Salt og peber
2 spsk creme fraiche dressing, (alternativt bare lidt mere alm. fraiche)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Vend kartoflerne i lidt olie og prik dem med en gaffel (så sprækker skindet ikke). Bag dem møre i ovnen. Det vil tage ca en times tid alt afhængig af størrelse. Steg bacon og skær det i mindre stykker og hak forårsløg. Skær et kors i toppen af kartoflerne og udhul dem. Bland kartoffelmosen med bacon, forårsløg (gem lidt til pynt), cheddar, creme fraiche og smag til med salt og peber. Kom fyldet tilbage i kartoflerne, drys med cheddar og bag i 10-15 minutter til osten er smeltet. Top med creme fraiche, drys med forårsløg og server.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One pot spaghetti med kødboller

One pot opskrifterne har for længst gjort sit indtog i de danske hjem, men jeg indrømmer at jeg har været en anelse skeptisk. Ikke fordi jeg er imod konceptet. Det lyder perfekt til det travle …

Mørbradgryde

En god og hurtig gryderet med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Så kan man da tale om en kærlighedserklæring til svinet 😉 Normalt så ville mange servere denne ret med ris og det kan man også …

Beef, ale and mushroom pie

På en mørk og stormfuld (eller bare våd og småblæsende) aften er der ikke noget som simremad. Der findes adskillige dejlige gryderetter og i dag valgte jeg at kaste mig over en af klassikerne fra …

Kartoffel-porresuppe

Det var en kold dag i dag og jeg fik lyst til noget varmt, men ikke alt for tidskrævende, da jeg har en del arbejde at se til for tiden. Jeg havde kartoffel-porresuppe lidt i …

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …