Pasta med bagte cherrytomater og mildt hvidløgssmør

1.1K

Denne opskrift er så simpel at jeg næsten er pinligt berørt over at kalde det en opskrift, men det smager så dejligt og jeg kan ikke stå for en god, simpel pastaret.
Jeg faldt over en opskrift på hvidløgssmør, hvor hvidløget var blevet bagt før det blev rørt med smør og jeg var nysgerrig. Ville det være bedre end alm. hvidløgssmør? Det måtte komme an på en prøve. Resultatet blev super lækkert og cremet. Bagningen fik sødmen frem i hvidløget og tog den skarpe kant. Virkelig godt til de situationer, hvor man gerne vil have hvidløgssmagen, men uden at den er overdøvende. Virkelig godt til pasta! At bage cherrytomaterne bringer også sødmen i dem frem og hvis man køber bare en nogenlunde kvalitet, så er de jo små smagseksplosioner i sig selv, så de blev tilsat og retten fik til sidst lidt chiliflager, frisk basilikum og friskrevet parmesan. Simpel og super lækkert 🙂 Hvis du har mulighed for at bruge tomater i flere forskellige farver, så gør det. Det ser virkelig flot ud!

Ingredienser

1 helt hvidløg
Lidt olie
50 g smør
15-20 cherrytomater
200 g tørret pasta (fx spaghetti eller tagliatelle)
½-1 tsk chiliflager
Lidt frisk basilikum
Revet parmesan ost
Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 180 grader og tag smør ud af køleskab, så det kan blive blødt.
Skær toppen af det hele hvidløg af, pels med lidt god olie, pak ind i stanniol og bag i 45-60 minutter til hvidløget er gyldent og lækkert. Lad det køle lidt af og befri fedene fra skallerne. Mos de nu bløde hvidløg med en gaffel og bland dem med det bløde smør. Fordel smørret på husholdningsfilm og lav en lille rulle og læg i køleskab. Du kan med fordel lave hvidløgsmørret dagen før og bare have det liggende. Der ligger en ½ rulle i mit køleskab lige nu. Jeg ved godt at et helt hvidløg lyder af meget, men det bliver så meget mildere af at blive bagt at det ender med at passe meget godt.
Vend tomaterne med lidt olivenolie og salt og bag dem i 20-25 min (også stadig ved 180 grader). Kog pasta i letsaltet vand efter anvisning. Vend pasta med hvidløgssmør og chiliflager. Vend med tomater og basilikum, drys med parmesan og nyd en god, simpel pastaret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk