Det skulle gå hurtigt i dag og jeg synes at denne opskrift så spændende ud, så den skulle da testes. Det blev dejligt, sundt og godt mættende. Hvilket er jo er hvad, man gerne vil have fra en god hverdagsopskrift 🙂
Ingredienser
2 kyllingebryster
1 Skrabeæg
80 g rasp
25 g mel
Salt og peber
Olie til stegning
1 avocado
½ rød chili
½ fed hvidløg
1/4 rødløg
Saft af ½ citron
2 spsk yoghurt naturel 0,5%
Salt og peber
4 tomater
Frisk koriander
1 hjertesalat
2 skiver groft rugbrød
Fremgangsmåde
Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer eller en lille gryde. Hæld mel, rasp krydret med salt og peber og æg op på hver sin tallerken. Vend kyllingeschnitzlerne først i mel. Derefter vendes de hurtigt i æg og tilsidst i rasp, tryk den godt fast. Varm olien op på en slip let pande. Steg kyllingen ved middel varme ca. 5 minutter på hver side (de skal være gennemstegte). Imens deles avocadoen, fjern stenen og befri kødet fra skallen. Kom det i en skål og giv det en tur med stavblenderen – wroom, wroom! Pil løget og hak det fint. Flæk chilien, fjern kerner og frøvægge og hak den fint. Skyld og hak koriander. Bland chili, presset hvidløg, hakket løg, citronsaft, koriander og yoghurt med avocadomoset. Smag til med salt og peber.
Skyl tomaterne, skær dem i små tern og vend dem i guacamolen. Skyl og tør salaten og del den i blade. Rist rugbrødet. Læg rugbrødet på et tallerken og top med salatblade og kylling. Top med gaucamole og nyd et simpelt måltid 🙂