Granatæblesalsa er en af de simple opskrifter, der kan give lidt syre, sødme og ikke mindst farve til retterne. Jeg nyder den ofte på tortilla med krydret oksekød, men den er også virkelig lækker til fx grillet laks og æg.
Hvis salsaen skal være ekstra lækker, så kan du bruge et lille trick med at lade løgene trække lidt med salt for lige af lynsaltsylte dem, så det tager bidet fra dem. Jeg gør det samme med min vandmelonsalat.
Granatæblesalsa
En hurtig og lækker salsa, der kan bruges til både oksekød og laks
Ingredienser
- 6 store tomater
- 1 rødløg
- ½ granatæble
- 1 spsk frisk mynte kan udlades
- 1 chili kan udlades
- 1 tsk salt hvis du saltsylter dine rødløg
Sådan gør du
- Hvis du vil saltsylte dine rødløg, så starter du med at skære løget i tynde skiver, drysse dem med salt og lade dem stå og trække i 5-10 min. Herefter skylder du dem lige, knuer vandet fra og hakket dem. Hvis du bare vil have dem rå, så hakker du dem bare.
- Flæk granatæblet, befri kernerne og kom dem i en skå.
- Hak tomat fint ( og evt. chili og mynte).
- Bland alle ingredienserne i en skål. Lad dem stå og hygge sig i 5 min.
- Smag til med salt og evt. peber.