Cremet risotto med bacon og cherrytomater

40

Vi gør det ikke så voldsomt meget i risotto i Danmark og det er egentlig synd, da det er god spise, der er rimelig let at lave.
Måske er det fordi det er ikke en specielt køn ret? Denne version er med bacon og så kan det da ikke blive bedre, vel? 😉 Jeg indrømmer gerne at der nok er mere end en italiener, der ville flå hovedet af mig for at putte flødeost i en risotto, men jeg synes at det tilføjer noget 🙂

Ingredienser

2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 rødløg
12 skiver bacon
200 g risottoris
1 dl hvidvin
7 dl vand
1 spsk oscar grøntsagsbouillon (eller 1 grøntsagsbouillonterning)
50 g Philadelphia purløg light
1 spsk fint revet Grand Padano
12-14 cherrytomater
evt. lidt hakket purløg eller persille til garniture
Salt og peber

Fremgangsmåde

Vask en køkkensaks og klip bacon i små stykker. Bacon er lettere at klippe end at skære 😉
Varm olien i en stor gryde og steg baconen. Pil hvidløg. Halver rødløg og skær dem i tynde skiver.
Bring vandet i kog i en gryde og opløs bouillon heri. Tilsæt vinen og rør rundt til bouillonen er opløst
Kom rødløg i gryden med bacon, pres hvidløget i og steg ved middel varme i 1-2 minutter. Tilsæt risene og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt gradvis den varme bouillon til risottoen. Rør hele tiden i gryden til væsken er absorberet og risene kogt, ca. 20 minutter.
Risene må gerne have lidt bid. Skyl og skær tomaterne i kvarte. Rør flødeost og Grand Padano i risottoen og tilsæt tomaterne. Kog videre 1 minut.
Smag til med salt og peber og drys med purløg/persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk