Menu

Cremet risotto med bacon og cherrytomater

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Vi gør det ikke så voldsomt meget i risotto i Danmark og det er egentlig synd, da det er god spise, der er rimelig let at lave.
Måske er det fordi det er ikke en specielt køn ret? Denne version er med bacon og så kan det da ikke blive bedre, vel? 😉 Jeg indrømmer gerne at der nok er mere end en italiener, der ville flå hovedet af mig for at putte flødeost i en risotto, men jeg synes at det tilføjer noget 🙂

Ingredienser

2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 rødløg
12 skiver bacon
200 g risottoris
1 dl hvidvin
7 dl vand
1 spsk oscar grøntsagsbouillon (eller 1 grøntsagsbouillonterning)
50 g Philadelphia purløg light
1 spsk fint revet Grand Padano
12-14 cherrytomater
evt. lidt hakket purløg eller persille til garniture
Salt og peber

Fremgangsmåde

Vask en køkkensaks og klip bacon i små stykker. Bacon er lettere at klippe end at skære 😉
Varm olien i en stor gryde og steg baconen. Pil hvidløg. Halver rødløg og skær dem i tynde skiver.
Bring vandet i kog i en gryde og opløs bouillon heri. Tilsæt vinen og rør rundt til bouillonen er opløst
Kom rødløg i gryden med bacon, pres hvidløget i og steg ved middel varme i 1-2 minutter. Tilsæt risene og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt gradvis den varme bouillon til risottoen. Rør hele tiden i gryden til væsken er absorberet og risene kogt, ca. 20 minutter.
Risene må gerne have lidt bid. Skyl og skær tomaterne i kvarte. Rør flødeost og Grand Padano i risottoen og tilsæt tomaterne. Kog videre 1 minut.
Smag til med salt og peber og drys med purløg/persille.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trattoria Sud

En italiensk perle, der ligger et stenkast fra Nørreport st., med en fantastisk atmosfære og fantastisk mad til rimelige penge. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke destomindre, så er det præcis …

Famo Metro

Jeg har én regel, der aldrig bliver brudt og det er at vi går ud og spiser på min fødselsdag. Jeg laver med stor glæde mad til alle mulige andre lejligheder, men den dag, så …

Hjemmelavet ravioli med ricotta og krydderurter

Hvis der er en ting, der kan rivalisere min kærlighed til en stor beskidt bøf, så er det min passion for hjemmelavet pasta. Jeg elsker, elsker, elsker en god portion pasta! Disse raviolier er fyldt …

Burrata med hvidløg og tomater i hvidvin

Burrata er rasende populært for tiden – og med god grund! Jeg har hørt den lækre ost omtalt som mozzarellas storebror og det er ikke helt ved siden af. Burrata er kugle frisk mozzarella med …

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …