Mandelsmåkager

10

Jeg elsker komplekse og spændende smagsoplevelser, men nogle gange vil man bare gerne have noget, der er rent og enkelt i smagen.
De her småkager er altid et stort hit hos både mine kollegaer og venner, men de er djævelsk farlige, da de smager så godt og er på ingen måde sunde!

Ingredienser

250 g hvedemel
1 nips salt
½ vaniljestang
100 g formelis
200 g smør (koldt)
1 æggeblomme
1 spsk vand
80 gram mandler

Fremgangsmåde

Smut og tør mandlerne. Hæld dem herefter nu en foodprocesser og kør indtil de er finthakkede. Befri kornene fra vaniljestangen og tilsæt.
Tilsæt hvedemel, salt, formelis. Kør kort så tørvarerne bliver blandet. Skær smørret i tern og tilsæt. Kør massen indtil den ligner brødkrummer.
Tilsæt nu æggeblommen og vand og blend til dejen er jævn.
Form dejen til to ca. 5 cm tykke pølser, læg dem i film og tril pølserne mere jævne. Stil dem koldt til de er helt faste (det tager mindst 2 timer; frys dem evt. i ca 45 minutter, hvis det skal gå hurtigere).
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skær småkager ud i skiver på 3-5 mm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter til kanten er lysebrun pg selve kagen har taget lidt farve. Tag fat i kanten af bagepapiret og hiv småkagerne over på en rist til at køle af.

Man kan sagtens nøjes med at lave den ene pølse og fryse den anden til senere. Så kan du altid lige fikse en portion småkager på under ½ time 🙂
Dejen kan holde sig ca. 2 mdr i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk