Arancini – friterede risottokugler

2.3K

Jeg elsker risotto – Det er en let og fyldig ret, der kan varieres til uendelighed. Men jeg er også slem til at lave lidt mere risotto end jeg kan spise. Og det er jeg langt fra alene om!

Arancini er gårsdagens risotto genbrugt til at lave små lækre sprøde kugler med en midte af smeltet mozzarella. Du kan bruge alle slags risotto og det er en fantastisk snack! Normalt bliver den serveret med en tomatsauce, men jeg foretrækker personligt en aioli. Begge dele er lækre, så det er op til dig 🙂

Jeg har ikke en frituregryde, så jeg steger dem i masser af olie på panden. Det gør at de ikke bliver helt perfekt runde, men pyt – de smager dog stadig præcis som de skal 😉 

Arancini – Fritterede risottokugler

Brug dine risottorester til at lave lækre snacks
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • Risottorester
  • Frisk mozzarella
  • Brødkrummer/raps/panko
  • Mel
  • Æg
  • Rigeligt med neutral olie til stegning/friture
  • Aioli eller tomatsauce

Sådan gør du

  • Hvis du har et tørt (meget tørt) flute eller brød liggende, så start med at lave hjemmelavede brødkrummer. Det er mindskning af madspil og smager også bare bedre end rasp. Men hvis du kun har rasp/panko, så skal tingene stadig nok blive lækre 😉
  • Find din kolde risotto frem. Hvis den er meget våd, så skal du måske lige knude lidt væde fra.
  • Fordel mel, æg og raps i 3 forskellige skåle.
  • Skær mozzarrellaen i små stykker. Tænk minimozzarella delt i 4 stykker – Vi snakker altså meget små stykker.
  • Form risottokuglerne med mozzarellaen i midt. Vend først i mel, så i æg og til sidst i raps. Jeg foreslår at du vender alle kuglerne i mel først og så en efter en i æg og raps.
  • Kom olien i en gryde/ pande – i hvert fald 1 cm. Steg risottokuglerne til de er gyldne på alle sider. Hvis du laver mange, så skal du nok skifte olien ind i mellem, da der vil falde lidt brødkrummer af og de vil brænde på i olien.

Noter

Du kan med fordel fryse risottokuglerne efter de er blevet vendt med rasp, men før de kommer i olien. Løs frys dem på fx et skærebræt i ca 1 time. Herefter burde de være frosne nok til at du kan komme dem i en pose uden at de klumper sammen. 
Ret: Forret, Snack
Køkken: Italiensk
Keyword: Risotto, Vegetarisk

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk