Arancini – friterede risottokugler

14

Jeg elsker risotto – Det er en let og fyldig ret, der kan varieres til uendelighed. Men jeg er også slem til at lave lidt mere risotto end jeg kan spise. Og det er jeg langt fra alene om!

Arancini er gårsdagens risotto genbrugt til at lave små lækre sprøde kugler med en midte af smeltet mozzarella. Du kan bruge alle slags risotto og det er en fantastisk snack! Normalt bliver den serveret med en tomatsauce, men jeg foretrækker personligt en aioli. Begge dele er lækre, så det er op til dig 🙂

Jeg har ikke en frituregryde, så jeg steger dem i masser af olie på panden. Det gør at de ikke bliver helt perfekt runde, men pyt – de smager dog stadig præcis som de skal 😉 

Ingredienser

Risottorester
Frisk mozzarella
Brødkrummer/raps/panko
Rigeligt med neutral olie til stegning/friture
Aioli eller tomatsauce

Fremgangsmåde

Hvis du har et tørt (meget tørt) flute eller brød liggende, så start med at lave hjemmelavede brødkrummer. Det er mindskning af madspil og smager også bare bedre end rasp. Men hvis du kun har rasp/panko, så skal tingene stadig nok blive lækre 😉

Find din kolde risotto frem. Hvis den er meget våd, så skal du måske lige knude lidt væde fra. Skær mozzarrellaen i små stykker. Tænk minimozzarella delt i 4 stykker – Vi snakker altså meget små stykker. Form kuglerne med mozzarellaen i midten og vend dem i brødkrummerne.

Kom olien i en gryde/ pande – i hvert fald 1 cm. Steg risottokuglerne til de er gyldne på alle sider. Hvis du laver mange, så skal du nok skifte olien ind i mellem, da der vil falde lidt brødkrummer af og de vil brænde på i olien.

Nyd med en god dip som en forret eller snack.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk