Cæsarsalat med cremet hytteostdressing

337

Jeg elsker den klassiske cæsarsalat, men jeg er ikke bange for at eksperimentere med ingredienserne – se fx min indisk-inspirerede version!

Da jeg faldt over en opskrift med hytteost som base til den klassiske cæsardressing, var jeg dog lidt skeptisk. Men prøves skulle det og resultatet blev (efter lidt trial and error) overraskende godt! Der skulle noget fedme til for at få den rigtige fylde, så jeg har tilsat lidt olivenolie. Dressingen er stadig væsentligt mere kalorielet end den originale og har samtidig et højere proteinindhold.

For at give salaten lidt ekstra fylde tilføjer jeg altid tomater og agurk. Agurk giver en dejlig sprødhed, og tomaterne bidrager med sødme. Jeg kan også varmt anbefale dampet asparges eller broccolini som ekstra grøntsager i salaten – men det er selvfølgelig helt valgfrit!

Jeg laver altid mine egne croutoner – det er en skøn og simpel måde at bruge det sidste af brødet, der måske er begyndt at blive tørt. Men du kan selvfølgelig også købe dem, hvis det skal være nemt.

Jeg får aldrig brugt et helt glas ansjoser, når jeg køber dem, så jeg fryser dem typisk i små poser af 2-3 stk. pr. pose. De tør op på ingen tid og så har jeg altid til cæsardressing eller puttanesca!

Cæsarsalat med cremet hytteostdressing

En lidt lettere opskrift på en tidsløs klassiker
Antal 2 personer
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

Kylling (kan erstattes af en rest kold kylling fra dagen før)

  • 250-300 g kylling (bryst- eller inderfilet)
  • en smule olie til at stege i
  • salt og peber

Dressing

  • 150 g hytteost
  • 1-2 fed hvidløg start med et!
  • 30-40 g friskrevet parmesanost
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 ansjosfileter i olie
  • ½ citron saften heraf
  • 1 tsk worcestershire sauce også kaldet engelsk sauce
  • salt og peber

Salat

  • 1 romainesalat eller en anden sprød salat
  • 2 håndfuld croutoner se link til opskrift i tekst
  • godt med høvlet parmesan
  • ½ agurk
  • 10-15 cherrytomater

Ideer til ekstra grønt

  • dampet asparges eller broccolini

Sådan gør du

Kylling

  • Spray en pande med lidt olie og lad den varme op til medium varme.
  • Dup din kylling tør og kom den på på panden. Bryst skal typisk have 7-8 min på hver side, mens inderfilet ofte kun skal have 3-4 min på hver side. Sæt kyllingen til side og lade den hvile.

Dressing

  • Kom alle ingredienser i en blender (hold igen med hvidløg og citron) og blend til dressingen er galt.
  • Smag til med citron, salt og peber og tilsæt evt. mere hvidløg.

Salat

  • Hak dit grønt i mundrette stykker og kom i en skål.
  • Skær kyllingen i også mundrette stykker og tilføj sammen med en håndfuld croutoner.
  • Kom godt med dressing på salaen og slut af med høvlet parmesan.
Ret: Frokost, hoved
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Cæsarsalat, croutoner, Dressing, Hytteost, kaloriebevidst, Kylling, Rester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk