Jeg elsker den klassiske cæsarsalat, men jeg er ikke bange for at eksperimentere med ingredienserne – se fx min indisk-inspirerede version!
Da jeg faldt over en opskrift med hytteost som base til den klassiske cæsardressing, var jeg dog lidt skeptisk. Men prøves skulle det og resultatet blev (efter lidt trial and error) overraskende godt! Der skulle noget fedme til for at få den rigtige fylde, så jeg har tilsat lidt olivenolie. Dressingen er stadig væsentligt mere kalorielet end den originale og har samtidig et højere proteinindhold.
For at give salaten lidt ekstra fylde tilføjer jeg altid tomater og agurk. Agurk giver en dejlig sprødhed, og tomaterne bidrager med sødme. Jeg kan også varmt anbefale dampet asparges eller broccolini som ekstra grøntsager i salaten – men det er selvfølgelig helt valgfrit!
Jeg laver altid mine egne croutoner – det er en skøn og simpel måde at bruge det sidste af brødet, der måske er begyndt at blive tørt. Men du kan selvfølgelig også købe dem, hvis det skal være nemt.
Jeg får aldrig brugt et helt glas ansjoser, når jeg køber dem, så jeg fryser dem typisk i små poser af 2-3 stk. pr. pose. De tør op på ingen tid og så har jeg altid til cæsardressing eller puttanesca!

Cæsarsalat med cremet hytteostdressing
Ingredienser
Kylling (kan erstattes af en rest kold kylling fra dagen før)
- 250-300 g kylling (bryst- eller inderfilet)
- en smule olie til at stege i
- salt og peber
Dressing
- 150 g hytteost
- 1-2 fed hvidløg start med et!
- 30-40 g friskrevet parmesanost
- 2 tsk olivenolie
- 2 ansjosfileter i olie
- ½ citron saften heraf
- 1 tsk worcestershire sauce også kaldet engelsk sauce
- salt og peber
Salat
- 1 romainesalat eller en anden sprød salat
- 2 håndfuld croutoner se link til opskrift i tekst
- godt med høvlet parmesan
- ½ agurk
- 10-15 cherrytomater
Ideer til ekstra grønt
- dampet asparges eller broccolini
Sådan gør du
Kylling
- Spray en pande med lidt olie og lad den varme op til medium varme.
- Dup din kylling tør og kom den på på panden. Bryst skal typisk have 7-8 min på hver side, mens inderfilet ofte kun skal have 3-4 min på hver side. Sæt kyllingen til side og lade den hvile.
Dressing
- Kom alle ingredienser i en blender (hold igen med hvidløg og citron) og blend til dressingen er galt.
- Smag til med citron, salt og peber og tilsæt evt. mere hvidløg.
Salat
- Hak dit grønt i mundrette stykker og kom i en skål.
- Skær kyllingen i også mundrette stykker og tilføj sammen med en håndfuld croutoner.
- Kom godt med dressing på salaen og slut af med høvlet parmesan.