Pasta alla puttanesca

1.7K

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 😉

Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk napolitansk ret, der er spækket med umami og super let at lave. Jeg er ikke den store fan af hverken ansjoser eller oliven, to af hovedingredienserne i denne ret, men sammen – så giver de mening! Jeg kan virkelig ikke tale varmt nok om retten og når alt er sagt og gjort, så koster ingredienserne ikke en bondegård, så selvom du er lidt skeptisk – prøv den. Du vil måske blive positivt overrasket 🙂

I Italien kommer man typisk ikke parmesanost på puttanesca, men siden jeg blot er en uvidende og babarisk dansker, så tillader jeg mig nu at gøre det alligevel 😉

Pasta Puttanesca

En dejlig og hurtig hverdagsret med masser af smag og umami
Antal 2 personer
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 10-12 oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 4-5 små rensede ansjoser
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 tsk chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater du kan også bruge friske tomater, hvis du har lyst til det
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • olivenolie
  • salt og peber
  • spaghetti
  • friskrevet parmesanost og godt med det

Sådan gør du

  • Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
  • Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre, mens pasten koger.
  • Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost.
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: Billig mad, Budgetmad, Hurtig mad, Krydret

Ingredienser

10-12 oliven uden sten
2 spsk kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2-3 tsk chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
1 håndfuld finthakket persille
Olivenolie
Salt og peber
Spaghetti
Godt med friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre, mens pasten koger. Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost 🙂

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk