Menu

Pasta alla puttanesca

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 😉

Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk napolitansk ret, der er spækket med umami og super let at lave. Jeg er ikke den store fan af hverken ansjoser eller oliven, to af hovedingredienserne i denne ret, men sammen – så giver de mening! Jeg kan virkelig ikke tale varmt nok om retten og når alt er sagt og gjort, så koster ingredienserne ikke en bondegård, så selvom du er lidt skeptisk – prøv den. Du vil måske blive positivt overrasket 🙂

Ingredienser

10-12 oliven uden sten
2 spsk kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2-3 tsk chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
1 håndfuld finthakket persille
Olivenolie
Salt og peber
Spaghetti
Godt med friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre, mens pasten koger. Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One pot pepperoni pasta

Jeg prøvede at lave min første one pot pasta opskrift for et par uger siden med stor succes, så jeg tænkte at jeg vil give endnu en opskrift et skud. Der findes et ton af …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Hjemmelavet ravioli med ramsløgsauce

Vi er midt i ramsløgsæsonen, så det manglede da bare at jeg også fik taget mig sammen til at lave en opskrift med de lækre grønne blade. Min ravioli har jeg fyldt med en ricottacreme …

Pasta med bagte cherrytomater og mildt hvidløgssmør

Denne opskrift er så simpel at jeg næsten er pinligt berørt over at kalde det en opskrift, men det smager så dejligt og jeg kan ikke stå for en god, simpel pastaret. Jeg faldt over …

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …