Pasta alla puttanesca

32

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 😉

Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk napolitansk ret, der er spækket med umami og super let at lave. Jeg er ikke den store fan af hverken ansjoser eller oliven, to af hovedingredienserne i denne ret, men sammen – så giver de mening! Jeg kan virkelig ikke tale varmt nok om retten og når alt er sagt og gjort, så koster ingredienserne ikke en bondegård, så selvom du er lidt skeptisk – prøv den. Du vil måske blive positivt overrasket 🙂

Ingredienser

10-12 oliven uden sten
2 spsk kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2-3 tsk chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
1 håndfuld finthakket persille
Olivenolie
Salt og peber
Spaghetti
Godt med friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre, mens pasten koger. Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk