Menu

Pasta alla puttanesca

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 😉

Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk napolitansk ret, der er spækket med umami og super let at lave. Jeg er ikke den store fan af hverken ansjoser eller oliven, to af hovedingredienserne i denne ret, men sammen – så giver de mening! Jeg kan virkelig ikke tale varmt nok om retten og når alt er sagt og gjort, så koster ingredienserne ikke en bondegård, så selvom du er lidt skeptisk – prøv den. Du vil måske blive positivt overrasket 🙂

Ingredienser

10-12 oliven uden sten
2 spsk kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2-3 tsk chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
1 håndfuld finthakket persille
Olivenolie
Salt og peber
Spaghetti
Godt med friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten simre, mens pasten koger. Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hjemmelavet ravioli med ramsløgsauce

Vi er midt i ramsløgsæsonen, så det manglede da bare at jeg også fik taget mig sammen til at lave en opskrift med de lækre grønne blade. Min ravioli har jeg fyldt med en ricottacreme …

One pot pepperoni pasta

Jeg prøvede at lave min første one pot pasta opskrift for et par uger siden med stor succes, så jeg tænkte at jeg vil give endnu en opskrift et skud. Der findes et ton af …

Cremet risotto med bacon og cherrytomater

Vi gør det ikke så voldsomt meget i risotto i Danmark og det er egentlig synd, da det er god spise, der er rimelig let at lave. Måske er det fordi det er ikke en …

Burrata med hvidløg og tomater i hvidvin

Burrata er rasende populært for tiden – og med god grund! Jeg har hørt den lækre ost omtalt som mozzarellas storebror og det er ikke helt ved siden af. Burrata er kugle frisk mozzarella med …

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …