Fransk løgsuppe

140

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe.
Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – løg, fond, brød og ost – så er der mange variationer. Jeg foretrækker fx at bruge oksebouillon, mens andre sværger til hønse- eller grøntsagsbouillon. Nogle siger hvidvin, andre siger portvin (jeg er lidt flabet og siger begge) og nogen mener at der slet ikke skal vin i suppen, men det indrømmer jeg at jeg ikke helt forstår.
Jeg har også fundet ud af en lille smule balsamico lige giver suppen det sidste. Prøv det og se om du er enig 🙂

Fransk løgsuppe

En skøn ret til de kolde aftener
Antal 4 personer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min

Ingredienser

Løgsuppe

  • 750 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 ml portvin
  • 200 ml hvidvin
  • 1 L oksebouillon
  • 2 spsk balsamico
  • 3-4 laurbærblade
  • 5-8 sorte peberkorn
  • frisk timian
  • smør

Ostebrød

  • olivenolie
  • daggammelt flute
  • godt med Emmentaler eller Gruyere

Sådan gør du

Løgsuppe

  • Skær løgene i tynde skiver. Sauter dem i rigeligt smør indtil de bliver brune og karamelliserer. Det kan godt tage 30-40 min.
  • Hak hvidløgene fint og lad dem sautere med de sidste 5 min.
  • Tilføj hvidvin og portvin og lad det simre i et par minutter. Tilsæt bouillon og balsamicoglace. Kom laurbærblade, peberkorn og timian i en tepose, slå knude på og ned i gryden med den.
  • Lad suppen simre i ca. 30 min. Tag teposen op og smag suppen til med salt, peber og balsamico.

Ostebrød

  • Skær brødet i skiver, hæld lidt olivenolie på og rist dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne.
  • Brødet lægges oven på suppen i skåle, der kan tåle at komme i ovnen, kom rimeligt revet ost på brødet og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og har fået lidt farve. hældes på brødet.
Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Køkken: Fransk
Keyword: Billig mad, Gourmet på budget, Løg, Løgsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk