Menu

Fransk løgsuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe.
Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – løg, fond, brød og ost – så er der mange variationer. Jeg foretrækker fx at bruge oksebouillon, mens andre sværger til hønse- eller grøntsagsbouillon. Nogle siger hvidvin, andre siger portvin (jeg er lidt flabet og siger begge) og nogen mener at der slet ikke skal vin i suppen, men det indrømmer jeg at jeg ikke helt forstår.
Jeg har også fundet ud af en lille smule balsamicoglace lige giver suppen det sidste. Prøv det og se om du er enig 🙂

Ingredienser

½ kg løg
2 fed hvidløg
50 ml portvin
200 ml hvidvin
1 L oksebouillon
2 tsk balsamicoglace
3-4 laurbærblade
5-8 sorte peberkorn
2 tsk timian
Smør
Daggammelt flute
Godt med Emmentaler eller Gruyere

Fremgangsmåde

Skær løgene i tynde skiver. Sauter dem i rigeligt smør indtil de bliver brune og karamelliserer. Det kan godt tage 30-40 min.Pres eller finthak hvidløgene og lad dem sautere med de sidste 5 min. Skær imellemtiden brød i skiver og rist dem i ovnen ved 180 grader indtil de er helt tørre.
Tilføj hvidvin og portvin og lad det simre i et par minutter. Tilsæt bouillon og balsamicoglace. Kom laurbærblade, peberkorn og timian i en tepose, slå knude på og ned i gryden med den.
Lad suppen simre i ca. 30 min. Tag teposen op og smag suppen til med salt, peber og balsamicoglace.
Brødet lægges oven på suppen i skåle, der kan tåle at komme i ovnen, kom rimeligt revet ost på brødet og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og har fået lidt farve. hældes på brødet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dumplings med oksekød

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske udgave af fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot …

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Shepherd’s Pie

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …