Menu

Fransk løgsuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe.
Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – løg, fond, brød og ost – så er der mange variationer. Jeg foretrækker fx at bruge oksebouillon, mens andre sværger til hønse- eller grøntsagsbouillon. Nogle siger hvidvin, andre siger portvin (jeg er lidt flabet og siger begge) og nogen mener at der slet ikke skal vin i suppen, men det indrømmer jeg at jeg ikke helt forstår.
Jeg har også fundet ud af en lille smule balsamicoglace lige giver suppen det sidste. Prøv det og se om du er enig 🙂

Ingredienser

½ kg løg
2 fed hvidløg
50 ml portvin
200 ml hvidvin
1 L oksebouillon
2 tsk balsamicoglace
3-4 laurbærblade
5-8 sorte peberkorn
2 tsk timian
Smør
Daggammelt flute
Godt med Emmentaler eller Gruyere

Fremgangsmåde

Skær løgene i tynde skiver. Sauter dem i rigeligt smør indtil de bliver brune og karamelliserer. Det kan godt tage 30-40 min.Pres eller finthak hvidløgene og lad dem sautere med de sidste 5 min. Skær imellemtiden brød i skiver og rist dem i ovnen ved 180 grader indtil de er helt tørre.
Tilføj hvidvin og portvin og lad det simre i et par minutter. Tilsæt bouillon og balsamicoglace. Kom laurbærblade, peberkorn og timian i en tepose, slå knude på og ned i gryden med den.
Lad suppen simre i ca. 30 min. Tag teposen op og smag suppen til med salt, peber og balsamicoglace.
Brødet lægges oven på suppen i skåle, der kan tåle at komme i ovnen, kom rimeligt revet ost på brødet og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og har fået lidt farve. hældes på brødet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Shepherd’s Pie

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …