Hjemmelavede forårsruller

719

Jeg er begyndt at lave en del hjemmelavet fastfood til fryseren, så jeg altid har noget lækkert, jeg lige kan fange, hvis jeg arbejder sent.

Jeg købte stort ind af asiatiske godter til bl.a. en stor portion dumplings og det slog mig at mange af ingredienserne er de samme til forårsruller (shiitake-svampe, gulerød, løg og spidskål).

Siden jeg hader at have ½ spidskål bare liggende i grøntsagsskuffen, gav det super god mening at lave dumplings og forårsruller i den samme uge, så jeg fik brugt hele spidskålshovedet. Mindre madspil og flere lækkerier til fryseren 😃

Forårsrullerne blev over al forventning! Lækker smag, god fylde uden at de blev for tunge og super sprøde! Jeg har holdt smagsprofilen rimelig simpel, men hvis du vil have noget mere power på, så kan du sagtens tilsætte noget ingefær eller lidt chili.

Der er virkelig ikke noget som at sætte tænderne i en varm og sprød forårsrulle dyppet i godt med sød chilisauce 😋

Forårsrullerne fryser rigtig pænt, så det giver super god mening at lave en stor portion og så fryse dem. Du kan fryse dem både før og efter du har friturestegt det.

Hvis du fryser dem før de er stegte, kan du friturestege dem fra frosne af. Du skal dog ikke varme olien helt så meget op og de skal have et par minutter længere, men du er sikret meget sprøde forårsruller. Fryser du dem efter de er blevet stegt, så kan du smide dem i ovnen eller mikroovnen og du behøver ikke varme olie op, så det er noget lettere, men de bliver måske ikke helt så sprøde. Så der er fordele og ulemper ved begge valg.

Hjemmelavede forårsruller

Sprøde lækre forårsruller med svinekød og masser af grønt
Antal 20 stk
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød du kan også bruge kalv og flæsk eller okse
  • 1 tsk olie meget gerne sesam hvis du har det
  • 1-2 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 100 g spidskål
  • 1 stor gulerød
  • 75 g bambusskud
  • 100 g glasnudler
  • 25 g tørrede shiitake svampe
  • 25 g tørrede judasører
  • 3 spsk lys soja
  • 2-3 spsk østersauce
  • ½ tsk hvid peber
  • 1-2 tsk sukker
  • 20 ark forårsrulledej jeg brugte nogle på 190 mm
  • 1 æg til pensling
  • 1 l olie til friturestegning

Sådan gør du

  • Udblød svampene i varmt vand. Det burde tage 15-20 min.
  • Udblød glasnudlerne i varmt vand. De skal have 5 min og der burde stadig være lidt bid i dem. Dræn vandet fra og klip nudlerne med en saks, så stykker bliver lidt kortere.
  • Hak løg, hvidløg og spidskål. Skræl guleroden og riv den groft. Kom hvidløg i en lille skål og løg, spidskål og gulerod i anden skål.
  • Skær bambusskudene i mindre stykker og hak svampene.
  • Brun kødet på en stor pande eller i wok med lidt olie. Når kødet er brunet tager du det op og sætter til side.
  • Kom hvidløg på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter løg, gulerod og spidskål og lad det sauterede videre i 2-3 min. Tilsæt svampe, bambusskud og bønnespirer, og vend det sammen.
  • Tilsæt til slut det brunede kød, glasnudler, østerssauce, lys soja, sukker og hvid peber, og smag til. Lad fyldet køle lidt af.
  • Pisk ægget sammen i en lille skål og find en pensel frem.
  • Læg et stykke forårsrulledej på en tallerken. En af kanterne skal pege mod dig. Fordel et par spiseskefulde fyld lige under midten, og fold sammen fra kanten nærmest dig. Pensl toppen og siderne med æg.
  • Fold siderne ind og rul rullen sammen. Fortsæt med resten.
  • Varm fritureolien godt op og steg rullerne til de er sprøde og gyldne og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Noter

Forårsrullerne kan sagtens fryses. 
Der er forskellige holdninger om hvorvidt det skal gøres før eller efter de er stegt.
Hvis du fryser dem før de er stegte, kan du friturestege dem fra frosne af. Du skal dog ikke varme olien helt så meget op og de skal have et par minutter længere, men du er sikret meget sprøde forårsruller.
Fryser du dem efter de er blevet stegt, så kan du smide dem i ovnen eller mikroovnen og du behøver ikke varme olie op, så det er noget lettere, men de bliver måske ikke helt så sprøde. 
Ret: Forret, Frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Kinesisk
Keyword: Frysevenlig mad, Hjemmelavet fastfood, Hjemmelavet streetfood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk