Hvis du skal imponere kæresten eller venner med en fancy snack, så er de her bruschette lige sagen! Søde lækre tomater, der er blevet nænsomt bagt i olivenolie med hvidløg, timian og chili på sprødt brød med en mild hvidløgsricotta. Åh, det er bare så godt!
Olien tomaterne er confiteret i er fyldt med smag og du skal endelig gemme den og bruge den til at stege i, vende pasta i eller bare hælde ud over godt brød.
Luksus bruschetta med confiterede tomater
En lækker snack, helt perfekt til at wowe vennerne med!
Ingredienser
- 1 flute
- 400 g cherrytomater gerne flerfarvede
- 5 fed hvidløg
- 1 lille dusk timian
- 1 chili kan udlades
- 1 spsk sød eddike æble eller sherry
- 300 g ricotta
- 1 god håndfuld frisk basilikum
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Skær et lille kryds i bunden af tomaterne og skold dem i kogende vand i ca 1 min.
- Pil skindet af tomaterne og kom dem i lille ovnfast skål.
- Du skal ikke pille hvidløgsfedene, men giv dem et lille tryk med den flade side af din kniv. Flæk chilien på langs.
- Kom hvidløg, chili og timian ned i skålen til tomaterne. Dæk med olivenolie.
- Tag lidt bagepapir og mas det sammen til en bold. Fold det ud igen og læg det oven på skålen, så det dækker hele overflade og lige hviler på olivenolien.
- Confiter tomater i ovnen i ca. 40 minutter.
- Tag skålen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Kom tomaterne over i en anden skål med lidt af olivenolien. Bland med salt, peber, frisk basilikum og edikken.
- Fisk hvidløgene ud af olien og pil dem ud af deres skin. Hak dem med en kniv og bland dem med ricottaen. Siden hvidløgene har været i ovnen vil smagen være meget mild.
- Flæk dit flute på langs og skær over på midten. Så du har 4 stykker. Pensl brødene med olien og grill i ovnen i et par minutter til de er sprøde.
- Smør flutene med ricottacreme og top med tomaterne. Server og nyd!