Luksus bruschetta med confiterede tomater

868

Hvis du skal imponere kæresten eller venner med en fancy snack, så er de her bruschette lige sagen! Søde lækre tomater, der er blevet nænsomt bagt i olivenolie med hvidløg, timian og chili på sprødt brød med en mild hvidløgsricotta. Åh, det er bare så godt!

Olien tomaterne er confiteret i er fyldt med smag og du skal endelig gemme den og bruge den til at stege i, vende pasta i eller bare hælde ud over godt brød.

Luksus bruschetta med confiterede tomater

En lækker snack, helt perfekt til at wowe vennerne med!
Antal 4 personer
Tilb. tid 1 t

Ingredienser

  • 1 flute
  • 400 g cherrytomater gerne flerfarvede
  • 5 fed hvidløg
  • 1 lille dusk timian
  • 1 chili kan udlades
  • 1 spsk sød eddike æble eller sherry
  • 300 g ricotta
  • 1 god håndfuld frisk basilikum
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Skær et lille kryds i bunden af tomaterne og skold dem i kogende vand i ca 1 min.
  • Pil skindet af tomaterne og kom dem i lille ovnfast skål.
  • Du skal ikke pille hvidløgsfedene, men giv dem et lille tryk med den flade side af din kniv. Flæk chilien på langs.
  • Kom hvidløg, chili og timian ned i skålen til tomaterne. Dæk med olivenolie.
  • Tag lidt bagepapir og mas det sammen til en bold. Fold det ud igen og læg det oven på skålen, så det dækker hele overflade og lige hviler på olivenolien.
  • Confiter tomater i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Tag skålen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Kom tomaterne over i en anden skål med lidt af olivenolien. Bland med salt, peber, frisk basilikum og edikken.
  • Fisk hvidløgene ud af olien og pil dem ud af deres skin. Hak dem med en kniv og bland dem med ricottaen. Siden hvidløgene har været i ovnen vil smagen være meget mild.
  • Flæk dit flute på langs og skær over på midten. Så du har 4 stykker. Pensl brødene med olien og grill i ovnen i et par minutter til de er sprøde.
  • Smør flutene med ricottacreme og top med tomaterne. Server og nyd!
Ret: Brunch, Forret, Snack
Køkken: Europæisk, Italiensk
Keyword: Fest, Luksus på budget, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk