Menu

Galette med peberfrugt og cherrytomater

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg havde aldrig hørt om galette indtil jeg faldt over en opskrift på nettet og jeg synes at det lød som en rigtig sjov ide. En galette er basalt set en tærte, der bliver bagt uden en tærteform. Efter lidt mere research fandt jeg adskillige lækre opskrifter og en af de virkelig gode ting ved at bage uden en form er at man kan lave tærterne i præcis den størrelse man har lyst til. Til mit første forsøg valgte jeg at lave en galette med gul peberfrugt, sorte oliven, cherrytomater, cheddar og masser af krydderurter, men du kan bruge stort set alt mellem himmel og jord i en tærte og jeg tænker at min næste skal være med feta og hmm … Well, det finder jeg ud af 🙂

Burde man lave sin egen tærtedej? Ja! Har jeg en opskrift? Et eller andet sted! Det er ærlig talt længe siden at jeg har lavet en usødet tærtedej, så jeg er lidt ude at træning. Jeg skal nok komme ind i kampen snarest, men lige nu så kommer opskriften med en købt tærtedej. Jeg håber at I vil tilgive mig 😉

Ingredienser

1 pakke usødet tærtedej
1 gul peberfrugt
10-12 cherrytomater
1 lille håndfuld oliven (kan udlades, men så tilføj ½ peberfrugt mere)
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 æggeblomme
En lille håndfuld timian
En lille håndfuld rosmarin
En lille håndfuld basilikum
1 tsk olivenolie
Godt med cheddar
1 æggeblomme
Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 210 °C (varmluft: 190°C). Rul dejen ud med papiret nedad på en bageplade.

Skær løget i både og peberfrugt i store tern. Pluk rosmarinnålene og timianbladene af stilkene og hak dem fint. Bland dem med løg, peberfrugt, presset hvidløg, oliven og 1 tsk. olivenolie i en skål og krydr godt med salt og peber. Fordel grøntsagsblandingen med en kant på ca. 2–3 cm. Klap kanten henover grøntsagerne. Pisk æggeblomme og pensle dejkanten. Bag din galette i ovnen i ca. 10 min. Riv imens noget cheddar til at drysse rundt på kanten og skær nogle tynde skiver til at komme i selve tærten. Halvér cherrytomaterne. Fordel tomaterne og osteskiverne i tærten. Drys kanten med revet ost. Når du er tilfreds, med tærten så kom den tilbage i ovnen og bag den i 10-12 min mere. Fordel friske basilikumblade på tærten og nyd den – Den smager også dejligt når den er kold 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Brewpub

Brewpub er et dansk bryghus og spisested i hjertet af København. Jeg har spist frokost hos dem et par gange og har altid været meget glad for det, så da jeg fik en smartbox til …

Krydrede ratatouille ruller

Jeg spiser meget kød og elsker det, men en gang i mellem så laver jeg da også et vegetatisk måltid. Det skader jo ikke at få lidt ekstra grøntsager og de er ofte også venlige …

Æbletærte

Man kan lave meget lækkert med æbler og siden min kære mor har adskillige æbletræer i sin have, så har afprøvet vi mange, mange opskrifter. Rigtig mange opskrifter! Denne æbletærte er en af mine favoritter …