Æbletærte

172

Man kan lave meget lækkert med æbler og siden min kære mor har adskillige æbletræer i sin have, så har afprøvet vi mange, mange opskrifter. Rigtig mange opskrifter!
Denne æbletærte er en af mine favoritter til en kold efterårsdag – gerne med masser af flødeskum eller hjemmerørt vaniljeis.

Ingredienser

Mørdej
2 vaniljestang
200 g flormelis
500 g hvedemel
1 knivspids salt
400 g koldt smør
2 æggeblomme
1-2 spsk iskoldt vand

Fyld
1 kg æbler
20 g smør
1 spsk kanel
½ dl sukker
1 lagkagebund (de billige man køber i supermarkedet med 3 lagkagebunde i pakken)

Fremgangsmåde

Der er flere forskellige måder at lave mørdej på. Jeg har altid bare gjort det i en foodprocesser, da jeg synes det er det letteste 🙂
Skrap vaniljekornene ud af stængerne og bland det med lidt af melet. Kom mel, salt, sukker og flormelis i en foodprocessor. Skær det kolde smør i store tern og fordel dem i foodprocessoren. Kør foodprocessoren indtil blandingen lige har samlet sig. Tilsæt æggeblommer og vand og kør foodprocessoren en gang eller to – Wroom, wroom! Tryk nu dejen sammen med hænderne indtil den hænger naturligt sammen. Rul den sammen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca 1 time.
Del mørdejen i to. Den ene del bliver til tærtebunden og den anden til tærtens låg. Pak delen der skal blive til låg ind i filmen igen og læg den tilbage i køleskabet.
Drys bordet med mel og rul tærtebunden ud. Læg bunden i tærteformen, prik den med en gaffel og stik den i fryseren i 10 minutter.
Skræl æblerne, befri dem for kerner og skær dem i både. Bland med sukker og kanel. Smelt smørret på en stor pande og steg æblerne i et par minutter til de er bløde og dækket af lækker kanelmasse.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rul dit tærtelåg ud og hav det klar til at beklæde din tærte med. Alternativt kan du også skære låget ud i strimler og beklæde tærten med dem som jeg har gjort på billedet.
Nu skal vi bruge lagkagebunden. Tag din tærtebund ud af fryseren og smuldr lagkagebunden i ned i tærten. Lagkagebunden suger væden fra æblerne til sig, så du får lidt ekstra dejligt fyld og holder samtidigt tærtebunden tør 😉 Du kan altid putte de overskydende lagkagebunde i fryseren – så har du til en anden god gang.
Fordel æblerne jævnt i tærten, læg låg på og bag i ca 45 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk