Chokoladetrøfler er legende lette at lave, så de er oplagte, hvis du vil imponere venner eller familie med lidt hjemmelavet chokolade. De smelter i munden og forsvinder på ingen tid. Tro mig, du vil ikke fortryde at lave en dobbelt portion 😉
Det er vigtigt at du vælger at bruge en god chokolade – om du bruger den mørke mørke 85% chokolade, den mere normale 70% chokolade eller mælkechokolade er 100% op til dig. Du skal bare kunne lide smagen af chokoladen. Trøflerne kan også tilføjes lidt ekstra smag i form af fx. appelsinsaft, kaffe, cognac eller vaniljesirup.
Mange ruller deres trøfler til fine kugler, men det er ærlig talt lidt af et svineri og det er noget lettere “bare” at skære dem i firkanter. De er stadige dejlige at se på. Du kan pensle/drysse lidt guld- eller bronzepulver over på trøflerne, hvis det skal være lidt mere festligt.
Chokoladetrøfler
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade en god en af slagsen
- 1 tsk honning
- 1 nip salt
- 1-2 tsk "smag" fx appelsinsaft, rom, cognac, kaffe (kan udlades)
Sådan gør du
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål med honningen og evt. smag.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.
- Rør grundigt til al chokoladen er smeltet og massen er helt jævn. Smag til med salt.
- Kom i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet i mindst 3 timer og helst natten over.
- Tag chokoladen op af beholderen, skær i tern og vend i kakaopulver. Smag en enkelt med det samme. Du ved at du har lyst til det 😉
- Drys evt. lidt guld- eller bronzepulver.