Selvom brombærrene lade sig vente på sig i år, så har jeg været så heldig at vi har et par selvsåede stikkelsbærbuske i sommerhuset med masser af modne bær.
Jeg valgte at lave en portion stikkelsbærmarmelade af kun røde bær og så isen af både røde og grønne bær, så den fik en meget fin og sart lyserød farve.
Da jeg ikke har min ismaskine med, så laver jeg isen som en parfait og ikke en mere klassisk stikkelsbæris, som jeg ellers plejer.
Pandekagerne var nogle simple denne gang. Bare æg, sukker, salt, mel og mælk. Hvis man har en pilsner åben, kan man med fordel udskifte lidt af mælken med øl. Det vil gøre pandekagen ekstra sprød og lækker.
Man kan selvfølgelig også bruge hindbærmarmelade eller jordbærmarmelade til isen, men siden jeg nu havde lavet stikkelsbærmarmelade, så gik jeg all-in med stikklesbær med stikkelsbær.
Jeg beklager at billedet ikke er bedre. Isen smeltede hurtigt her i varmen!
Stikkelsbæris med pandekager og stikkelsbærmarmelade
Ingredienser
Stikkelsbærparfait
- 350 g stikkelsbær
- ½ l piskefløde
- 4 æggeblommer
- 150 g flormelis
Pandekager
- 1 m/l æg
- 4-5 spsk hvedemel
- 1-2 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 dl mælk
- smør til stegning
- stikkelsbærmarmelade hindbær- eller jordbærmarmelade er også godt
Sådan gør du
Stikkelsbærparfait
- Stikkelsbærene koges med lidt vand i en lille gryde til de er møre. Blend med en stavblender og si saften gennem en fin si. Sæt til side og lad saften køle af.
- Pisk æggeblommer og formelis godt sammen. Tilsæt saften.
- Pisk fløden til en let flødeskum. Det skal ikke være for stift. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen til det er helt blandet.
- Kom isen i en form (ca 1 l) og sæt den i fryseren. Frys i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Pandekager
- Rør æg, salt, sukker og mel godt i en skål.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring til du har en jævn og tynd dej.
- Bag pandekagerne lysebrune i smør på en varm pande.
- Fold pandekagerne til fine trekanter og top med is og marmelade.