Menu

Bagte æbler

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en æbledessert, da de havde 5 æbletræer i haven. Min mor overtog huset og haven for nogle år tilbage, og da hun kom med en stor pose med virkeligt flotte æbler til mig sidste uge, så var der ingen tvivl om at nogle af dem skulle bruges til bagte æbler.
Ikke alene er den her dessert lækker, den er også super let og hurtig at lave og så kan man da ikke bede om mere? 🙂

Ingredienser

4 pæne æbler
25 g marcipan
8-10 valnødder
8-10 mandler
1 spsk kanel
25 g smør
Evt. hasselnøddekrokant
Flødeskum, vanilleis eller creme fraiche ved siden af.

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 175 grader.
Hak mandler og valnødder fint. Bland med marcipan og smør og smag til med kanel.
Fjern kernehus med en æblestikker (eller en lille kniv, hvis du ikke ejer en). Jeg ved godt at mange andre opskrifter siger at du ikke må fjerne kernen til bunden, men det har jeg aldrig helt forstået. Æblerne står på en fast bund. Hvor er det at fyldet skal forsvinde hen?
Nåh, men når du har fjernet kernehuset, så fylder du æbler op med den lækre masse, topper evt af med lidt hasselnøddekorkant og bager dem i ovnen i 15-25 min alt efter størrelse og hvor bløde du vil have dem. Test dig frem. Lad dem hvile i 5 min og server med flødeskum, vanilleis eller creme fraiche 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Svensk pølseret

Da jeg kiggede ud af vinduet i eftermiddags var det gråt, vådt og blæsende og jeg fik lyst til hyggemad. Jeg laver det ikke så ofte, men cirka gang om året, så bliver jeg nostalgisk …

Gyros

Jeg har gået det sidste stykke tid og bare haft lyst til en god gyros. Den klassisk græske streetfood med marineret grissebasse, hjemmebagt pita, pomfritter og tzatziki, så jeg besluttede mig for at kaste mig …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …

Cocktailkursus

Dagens blogindlæg er lidt anderledes, da det er en oplevelse, jeg vil snakke lidt om og ikke madopskrift eller en restaurant. Jeg vil dog dele opskriften på en cocktail med jer, så vi kommer ikke …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …