Bagte æbler

14

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en æbledessert, da de havde 5 æbletræer i haven. Min mor overtog huset og haven for nogle år tilbage, og da hun kom med en stor pose med virkeligt flotte æbler til mig sidste uge, så var der ingen tvivl om at nogle af dem skulle bruges til bagte æbler.
Ikke alene er den her dessert lækker, den er også super let og hurtig at lave og så kan man da ikke bede om mere? 🙂

Ingredienser

4 pæne æbler
25 g marcipan
8-10 valnødder
8-10 mandler
1 spsk kanel
25 g smør
Evt. hasselnøddekrokant
Flødeskum, vanilleis eller creme fraiche ved siden af.

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 175 grader.
Hak mandler og valnødder fint. Bland med marcipan og smør og smag til med kanel.
Fjern kernehus med en æblestikker (eller en lille kniv, hvis du ikke ejer en). Jeg ved godt at mange andre opskrifter siger at du ikke må fjerne kernen til bunden, men det har jeg aldrig helt forstået. Æblerne står på en fast bund. Hvor er det at fyldet skal forsvinde hen?
Nåh, men når du har fjernet kernehuset, så fylder du æbler op med den lækre masse, topper evt af med lidt hasselnøddekorkant og bager dem i ovnen i 15-25 min alt efter størrelse og hvor bløde du vil have dem. Test dig frem. Lad dem hvile i 5 min og server med flødeskum, vanilleis eller creme fraiche 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk