Nøddetærte

103

Denne her nøddetærte virker måske ved første blik en anelse kedelig, men hvis man kombinerer den med fx hjemmelavet is, så opstår der sød musik.

Jeg har flere gange serveret den nytårsaften med en lækker stikkelsbæris og en god tawny portvin og folk har været meget tilfredse! 

Nøddetærte

Tilb. tid 1 t

Ingredienser

  • 500 g mascarpone
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 pakke tærtedej
  • 10 g blødt smør
  • 40 g valnøddekerner
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du

  • Pisk æg med sukker, og tilsæt kornene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i æggemassen, og rør grundigt med en ske. Tilsæt mel, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
  • Smør et tærtefad med lidt blødt smør og læg tærtedejen i formen.
  • Kom mascarponemassen oven på og drys med hakkede valnødder på toppen.
  • Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 180º og bag den i 30 minutter, indtil dejen er bagt og mascarponemassen
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Tærte, Valnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk