Ratatouille

668

Det er sommer og stort set alle grøntsagerne, man skal bruge i en ratatoille er i sæson, så der kan nærmest ikke være et bedre tidspunkt at lave denne klassiske grøntsagsret på. Den kan fungere som en smuk hovedret i sin egen ret, serveret med lidt godt groft brød eller nye kartofler, eller være perfekt tilbehør til grillet gris eller kylling.

Jeg har i denne udgave anrettet rataroillen med grøntsagerne skiftevis rundt i et fad, fordi det er flot at se på, men det er der altså ingen lov der siger at man skal. Du kan også sagtens bare hakke grøntsagerne i mundrette stykker og komme dem i fadet. Smagen vil være den samme 😉

Hvis du har børn, der gerne vil hjælpe i køkkenet, kan anretnineng måske være en opgave til dem. Jeg var altid meget stolt over at jeg fik lov til at pynte waldorfsalaten i fine mønstre – det var en hyggelig måde at være i køkkenet med min far på, da jeg var en lille pige 🙂

Ratatouille

En lækker sommergrøntsagsret til hele familien
Antal 4 personer
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 rødløg
  • 400 ml hakkede tomater eller possata
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie + lidt til at smørre fadet
  • 2-3 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • 3-4 stilke timian ca 1 tsk tørret timian kan også bruges
  • ½ glas hvidvin kan udlades

Grøntsager

  • 1-2 røde peberfrugt
  • 1 courgette grøn eller gul
  • 1 aubergine Lilla eller hvid
  • 2-3 store tomater
  • 2-3 rødløg
  • evt. hakket persille eller frisk timian til pynt

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Hak rødløg og hvidløg fint og sauter i en lille gryde med olivenolien til løgene er møre.
  • Tilsæt hvidvin og giv gryden et lille opkog. Tilsæt hereftet hakkede tomater, laurbærblade, timian, salt og sukker og retten simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Grøntsager

  • Forvarm ovn til 175 grader.
  • Skær alle grøntsagerne i skiver.
  • Smør et ovnfast fad med olivenolie og kom tomatsaucen i.
  • Anret grøntsagerne skiftevis som vist på billedet.
  • Bag retten i ovnen i ca 30 minutter og tjek om du er tilfreds. Grøntsagerne bør være møre, men ikke udkogte. Hvis de stadig har for meget bid, så giv fadet 10-15 minutter mere.
  • Drys retten med persille eller timian og server.

Noter

Ratatouillen kan sagtens strække sig til flere dage og er let at varme op. 
Retten tager ikke skade af en lille smule ost på toppen, hvis du skulle have lyst til det 😉 
Ret: Grøntsager, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Europæisk, Fransk
Keyword: Billig mad, Grill, Grillmad, Sensommer, Vegansk, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk