Stikkelsbærmarmelade

270

Jeg er simpelthen så pjattet med stikkelsbær og haven bugner med dem lige nu. Flere end jeg kan spise sådan lige med det samme. Jeg har smidt en pose i fryseren (de bliver til stikkelsbæris, når jeg lige får et øjeblik) og så har jeg kogt en stor omgang stikkelsbærmarmelade. Stikkelsbærmarmelade gør det selvfølgelig godt på morgenbordet med en dejlig bolle, men den gør sig også fortræffeligt til ost.

I denne omgang har jeg kun brugt røde stikkelsbær, men man kan selvfølgelig også bruge grønne eller lave en kombination.

Jeg har også valgt at blende marmelade. Hvis jeg havde lavet den af små grønne stikkelsbær og ikke store fede røde, kunne jeg måske godt finde bare at lade bærrene koge lidt ud og ellers ikke gøre mere ved det. Det giver en lidt mere rustik marmelade, men det kan altså også være lækkert!

Man kan evt. tilføje en spsk rom eller vodka til marmeladen. Det kan være med til at forlænge holdbarheden og man kan ikke rigtig smage det.

Stikkelsbærmarmelade

En dejlig hurtig stikkelsbærmarmelade
Antal 0.5 l
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • 500 g stikkelsbær
  • 400 g sukker jeg foretrækker lyst rørsukker, men alm sukker er også helt fint
  • 1 citron
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk rom eller anden spiritus kan udlades

Sådan gør du

  • Skyl bærrene og nip stilkene af dem.
  • Pres citronen og skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • Kom bær, sukker, citronsaft og vaniljekornene i en gryde og kog det op. Jeg plejer at smide stangen med i gryden for lidt ekstra vaniljesmag.
  • Når marmeladen koger, skruer du ned for varmen og lader den småsimrer i ca 20 minutter. Herefter blender du marmeladen med en stavblender og sætter den tilbage på varmen i 10 minutter mere. Husk at tage vaniljestangen op, før du blender marmeladen!
  • Smag marmeladen til og tilsæt evt. lidt rom. Kom på et skoldet glas og lad marmeladen køle af på køkkenbordet, før du kommer den i køleskabet.

Noter

Jeg har også valgt at blende marmelade. Hvis jeg havde lavet den af små grønne stikkelsbær og ikke store fede røde, kunne jeg måske godt finde bare at lade bærrene koge lidt ud og ellers ikke gøre mere ved det. Det giver en lidt mere rustik marmelade, men det kan altså også være lækkert!
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Marmelade, Syltetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk