Mirabelle- og passionsfrugtkompot

192

Mirabelle og passionsfrugt er måske ikke er den mest oplagte kombination, men jeg er ret pjattet med passionsfrugt og havde tilfældigvis en rest passionsfrugtsaft med i sommerhuset, og inspirationen slog mig. Måske var det noget så basalt som farven? Jeg plukkede en stor skål smukke gule mirabeller og i solen kan de godt lede tankerne sydpå.

mirabelle

Under alle omstændigheder, så spiller kombinationen virkelig! De meget søde mirabeller bliver virkelig piftet op af syren fra passionsfrugten og giver kompoten lidt mere kant og finesse end en klassisk mirabellekompot har. Jeg har her bare hældt kompotten over god vaniljeis, men jeg forestiller mig at den også ville være ret fantastisk i fx en trifli.

Mirabelle- og passionsfrugtkompot

En lækker og frisk sensommerkompot til is og trifli.
Antal 1 stort glas
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 350 g mirabeller
  • 2 passionsfrugt saften heraf
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand

Sådan gør du

  • Skyl mirabellerne og udsten dem med en lille kniv.
  • Skær passionsfrugterne over og skrap kødet ud. Giv kødet en tur med en stavblender og si det fri af kerner.
  • Kom mirabeller, passonsfrugtsaft, sukker, vanijesukker og vand i en lille gryde og kog det op i 5-10 minutter.
  • Kom i et skoldet glas og lad køle det køle helt af på køkkenbordet, før du kommer glasset i køleskabet.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Europæisk
Keyword: Frugt, Hjemmelavet is, Sensommer, Tropiske frugter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk