Sommertoast med kylling

2.3K

For 2 år siden var jeg en tur i Portugal og fandt et lille sjovt sted, der havde specialiseret sig i at lave toasts, sandwichs og gode simple desserter.

Den toast jeg fik serveret på det her lille sted var noget helt andet end det jeg var vant til herhjemme. En “simple” kyllingetoast var dækket med grønt, stykker af meloner, jordbær, tomater, nødder, sesam og balsamico. Det var overraskende og vildt lækkert. De havde bare ramt den der kombination af saftigt, salt, sødt, syrligt og umami.

Så det er lidt det jeg har prøvet at genskabe med dagens opskrift. Jeg har brugt melon, jordbær, soltørrede tomater, avocado, syltet rødløg, salat og sesamfrø. Alt dette kan selvfølgelig tilpasses efter lyst, smag og sæson.

Anretningen er helt perfekt til en sommeraften og passer super godt sammen med et koldt glas iste eller rosévin.

Toasten jeg fik serveret i Porto.

Sommertoast med kylling

En anderledes og lækker toast med kylling og frugt
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk mayo
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk chiliflager kan erstattes med paprika hvis det ikke skal være krydret
  • revet citronskal (ca ½ citron) kan udlades
  • 200-250 g kylling bryst- eller inderfilet
  • 4 store skiver godt brød
  • lidt olivenolie
  • lidt frisk basilikum kan udlades
  • frisk mozzarella du kan også bruge revet mozzarella
  • 6-8 semi-dried tomater kan erstattes af friske cherrytomater
  • ½-1 avocado i skiver
  • 4-5 jordbær
  • 4-5 skiver melon vand-, galia-, cantapoule- eller honningmelon
  • lidt syltet rødløg
  • salat her brugte jeg feltsalat
  • 1 lille håndfuld nødder
  • 1-2 spsk sesamfrø kan udlades
  • balsamicoglace
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 225 grader
  • Bland mayo, hvidløgspulver, chliflager og revet citronskal.
  • Dup kyllingen tør og vend i mayo'en. Kom på en middelvarm pande og steg til den er færdig. Det kan tale alt fra 5-12 minutter afhængig af om du bruger bryst-eller inderfilet. Husk at give kyllingen lidt salt og peber undervejs.
  • Mens kyllingen steger skærer du melonen i tern, avocadoen i skiver og jordbærrene i kvarte.
  • Tag kyllingen af panden og sæt til side
  • Rist dit brød (i ovnen eller i brødristeren)
  • Skær kyllingen i skiver. Hæld lidt olivenolie ud over brødet og fordel kylling og basilikum oven på. Drys med godt med mozzarella og kom brødene i ovnen i et par minutter til osten er smeltet.
  • Anret 2 tallerkener med toast, frugt, grønt og bær. Drys med nødder og sesamfrø. Hæld balsamico glace ud over hele herligheden og server med det samme.
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fjerkræ, Sommer
Sommer på et bræt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk