Sommertoast med kylling

209

For 2 år siden var jeg en tur i Portugal og fandt et lille sjovt sted, der havde specialiseret sig i at lave toasts, sandwichs og gode simple desserter.

Den toast jeg fik serveret på det her lille sted var noget helt andet end det jeg var vant til herhjemme. En “simple” kyllingetoast var dækket med grønt, stykker af meloner, jordbær, tomater, nødder, sesam og balsamico. Det var overraskende og vildt lækkert. De havde bare ramt den der kombination af saftigt, salt, sødt, syrligt og umami.

Så det er lidt det jeg har prøvet at genskabe med dagens opskrift. Jeg har brugt et par forskellige meloner, jordbær, tomater, avocado, pistacienødder, sprød salat og sesamfrø. Alt dette kan selvfølgelig tilpasses efter lyst, smag og sæson.

Anretningen er helt perfekt til en sommeraften og passer super godt sammen med et koldt glas iste eller rosévin.

Toasten jeg fik serveret i Porto.

Sommertoast med kylling

En anderledes og lækker toast med kylling og frugt
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 1 spsk mayo
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk chiliflager kan erstattes med paprika hvis det ikke skal være krydret
  • revet citronskal (ca ½ citron) kan udlades
  • 200-250 g kylling bryst- eller inderfilet
  • 4 skiver godt brød
  • 1 klat smør
  • lidt flødeost jeg brugte en god ricotta
  • revet mozzarella
  • 10-12 cherrytomater
  • 4-5 skiver melon vand-, galia-, cantapoule- eller honningmelon
  • ½ rødløg kan erstattes af syltede rødløg
  • salat jeg brugte en god hovedsalat
  • 1 lille håndfuld nødder
  • 1-2 spsk sesamfrø kan udlades
  • balsamico glace
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 225 grader
  • Bland mayo, hvidløgspulver, chliflager og revet citronskal.
  • Dup kyllingen tør og vend i mayo'en. Kom på en middelvarm pande og steg til den er færdig. Det kan tale alt fra 5-12 minutter afhængig af om du bruger bryst-eller inderfilet. Husk at give kyllingen lidt salt og peber undervejs.
  • Mens kyllingen steger skærer du melonen i tern, avocadoen og rødløg i skiver og halverer cherrytomater og jordbær.
  • Tag kyllingen af panden og sæt til side
  • Kom 2 skiver af brødet (eller alle 4, hvis du bruger en stor pande) på panden og steg så de bliver sprøde på den ene side. Tilsæt evt. mere smør, lige før du vender brødene, så de over lige bliver sprøde på den anden side. Gentage med de 2 sidste skiver brød.
  • Skær kyllingen i skiver. Smør brødene med flødeost og fordel kylling oven på. Drys med godt med mozzarella og kom brødene i ovnen i et par minutter til osten er smeltet.
  • Anret 2 tallerkener med toast, frugt, grønt og bær. Drys med nødder og sesamfrø. Hæld balsamico glace ud over hele herligheden og server med det samme.
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fjerkræ, Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk