Noget af det jeg elsker ved hakket kød og couscous er at begge dele er så medgørlige og kan krydres på 100 forskellige måder. Hånden på hjertet så kan jeg ikke smage forskel på alm og fuldkornscouscous og når jeg ikke kan smage forskel, så kan jeg lige så godt bruge fuldkorn 🙂
Ingredienser
½ squash
2-3 tomater
3-4 forårsløg
lidt citronsaft
½ almindelig agurk
2 dl couscous
1 løg
2 rød chili
3 cm frisk ingefær
450 g magert hakket oksekød
60 g rasp
3 tsk stødt koriander
2 æg
olie til bruning
salt og peber
1½ dl yoghurt naturel
2 naanbrød
Tænd for ovnen på 200 grader.
Snit agurken fint og kom den i et dørslag til afdrypning.
Bland couscous med ½ tsk salt og 1 tsk olie i en gryde eller beholder med låg. Tilsæt 2 dl kogende vand og læg låg på. Lad couscoussen trække, mens du former kødbollerne.
Hak løget fint. Befri chilierne for frø og hak fint. Skræl og riv ingefæren.
Bland hakket oksekød med rasp, chili, løg, stødt koriander, ingefær, salt og æg. Form og pres kødfarsen til boller på størrelse med en valnød.
Varm olie i en stor stegepande. Kom kødbollerne på panden ved god varme og steg dem til de er godt brune og gennemstegte – ca. 8 min.
Hak squash, tomater og forårsløg og bland med couscous. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld yoghurt op i en skål, drys lidt salt i og bland forsigtigt yoghurten med afdryppet agurk og 1 tsk koriander.
Varm naanbrødene 3-4 minutter i ovnen.