Jeg var ude og løbe et par ærinder i dag og slog et smut forbi den store lokale tyrkiske grønthandler efter lidt lækkerier. Jeg så en pose tyrkisk fladbrød og blev inspireret til aftenens måltid, der både er let, hurtigt, lækkert og en skøn måde at bruge gårsdagens rester på.
I denne opskrift bruger jeg kylling, hummus og mozzarella til “grundpizzaen” (altså pizzaen som kommer i ovnen), men du kan sådan set bruge hvad end du har i køleskabet af gode rester. Kyllingen er marineret med mayo, der hjælper til at holde den saftig, når du steger den. Det lyder måske lidt sært, men prøv det. Du vil blive positivt overrasket.
Tomatsauce eller pesto er gode alternativer til hummussen – Og mozzarellaen kan du sagtens erstattet med fx cheddar eller feta. Det er helt op til dig. Du kan finde min opskrift på krydret hummus her.
Det samme gør sig ret meget gældende for de kolde toppings. I dag brugte jeg sprød salat, tomater og friske rødløg, men hvis jeg havde haft syltet rødløg eller måske lidt broccoli, så kunne det også sagtens have fundet sin vej på pizzaen. Jeg sluttede opskriften af med lidt hvidløgsdressing, men her ville lidt chiliolie eller en meget mild vinaigrette også være skønt. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Fladbrødspizza med hummus og kylling
Ingredienser
Mayomarineret kylling
- 280 g kyllingeinderfilet
- 1 spsk mayo
- ½ citron, skallen her af
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk oregano
- salt og peber
Pizzaen
- 2 fladbrød tortillaer og lign kan også bruges
- godt med revet mozzarella
- 3-4 spsk hummus se link til opskriften i teksten
- 5-10 cherrytomater
- 1 lille rødløg
- lidt sprød salat
- lidt hvidløgsdressing eller chiliolie
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 230 grader.
- Dyb kyllingen tør og bland med mayo, hvidløgspulver, citronskal, chiliflager og oregano.
- Steg kyllingen på en varm pande på et par minutter på hver side. Husk at give den lidt salt og peber. Sæt til side i et par minutter.
- Smør fladbrødene med hummus og drys med ost.
- Skær kyllingen i ud mundrette stykker og fordel på pizzaen.
- Bag i ovnen i ca 5 minutter til osten er smeltet og bunden sprød.
- Mens pizzaen bager skærer du du salat, tomat og rødløg ud.
- Fordel det sprøde grønt på den varme pizza og kom dressing på.
- Skær ud og nyd.