For et par år tilbage var gourmet toasten den frækkeste ting på den danske madscene og vi havde DM i toast, og endda en dedikeret toastrestaurant på Nørrebro. Trenden er lidt gået i sig selv, men den gode pandestegte toast er stadig værd at lave fra tid til anden!
Der er få ting bedre eller enklere end en supersprød smørstegt toast med godt med smeltet ost og kvalitetsfyldt, der får ens smagsløg til at synge.
Skinke og ost er en personlig favorit og det er også den opskrift du får her, men jeg kan også varmt anbefale:
- Bresaola og mozzarella med soltørrede tomater, pesto, rucola og en lille smule trøffelolie.
- Chorizo (skåret i fine skiver) med brie og frisk/syltet peberfrugt
I forhold til brød, så er det selvfølgelig op til dig, hvad du godt kan lide, men jeg ville gå efter et godt hvidt brød – ølandshvede, ciabatta eller filone. For at få den helt perfekte pandestegte toast skal brødet steges i godt med smør, så det bliver super sprødt på ydersiden. Der skal en ordentlig klat smør på panden og toasten må gerne få lidt farve.
Jeg kan godt lide at bruge semi-dried tomater i stedet for alm. tomater, når jeg laver toast. Smagen er mere intens og der er mindre vand, hvilket jo er super vigtigt, for der er godt nok ikke meget ved en slatten toast.
Et anden ting man skal huske er at altid starte og slutte med ost, når man lægger toasten sammen. På den måde sørger du både for at osten er det fyld, der er tættest på varmen, så det smelter hurtigere og det hjælper med at skabe en barriere mellem brød og resten af fyldet. Igen vi er inde på det med at en slatten toast er nedern!
I min klassiske skinke og ost toast, bruger jeg en kombination af cheddar og mozzarella, en dijonnaise rørt af mayo, dijonsennep og grovkornet dijonsennep, semi-dried tomater, godt med rucola og selvfølgelig en god skinke.
Gourmet toast med skinke og ost
Ingredienser
- 4 skiver godt brød
- 2-4 skiver skinke
- 1 lille håndfuld revet cheddar
- 1 lille håndfuld revet mozzarella
- 8 stk semi-dried tomater
- 2 små håndfulde rucola
- 20-30 g smør
Hjemmerørt dijonnaise
- 2 spsk mayonaise
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk grovkornet dijonsennep
Sådan gør du
- Rør dijonnaisen sammen.
- Byg toastene op med ost, dijonnaise, rucola, skinke, semi-dreid tomater, lidt mere dijonnaise og ost.
- Smelt ½ af smørret på en pande og steg toastene til osten begynder at smelte og toastene begynder at blive gyldne. Tilsæt resten af smørret til panden og vend toasten, så den også bliver sprød og lækker på den anden side.
- Skær over på midten og server.