Jeg testede fornylig en rigtig lækker opskrift på spidskålsalat og jeg fik den idé at kombinere den med en opskrift på artiskokkylling, jeg fik af min faster for mange år siden.
Resultatet blev rigtig lækker, fyldig frokostsalat, som jeg fik virkelig god respons på.
Frokostsalat til 4-5 personer
Ingredienser
650 g kylling inderfilet
2 spsk hakket persille
1 dåse artiskokhjerter
1 citron (du skal bruge både skrallen og saften)
lidt estragon
1 spidskål
2-3 håndfuld babyspinat
½ bundt kørvel
3-4 forårsløg
2 spsk æblecidereddike
2-3 spsk grovkornet sennep
1½ dl olie
1 tsk rørsukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
Damp kyllingen i en lille smule vand (evt. med lidt hønseboullion) i 15-20 minutter.
Riv citronskrallen og pres herefter citronen. Bland ½ dl oliven olie med hakket persille, citronskal, citronsaft, estragon, salt og peber.
Skær kylling i mindre stykker og bland med marinaden. Skær artiskokhjerterne i mindre stykker og tilsæt. Lad det hele trække natten over.
Skyl spinaten i et dørslag og lad dem dryppe af. Snit spidskålen meget fint og pluk kørvel groft kom dem i en skål. Skær forårsløg i fine skiver og tilsæt. Bland eddike, sennep, 1 dl olie og sukker og smag til med salt og peber. Vend grønsagerne med dressingen. Lad trække i 20 minutter og tilsæt artiskokkyllingen.