Simple fladbrød

2.2K

Fladbrød optræder i mange kulturer og i mange afskygninger.

Det her er min simple go-to opskrift, som nok mest af alt hælder sig op af de middelhavs/mellemøstlige fladbrød, som man bruger til durum eller gyros. Jeg har også kastet mig lidt ud i det indske med paratha, men jeg har stadig til gode at ramme det helt rigtige naanbrød.

Jeg bruger den her opskrift, når jeg laver hjemmelavet kebab og skulle der være lidt brød til overs til de efterfølgende dage og det er blevet lidt tørt, så stænker jeg dem med lidt vand og luner dem i ovnen/mikrobølgeovnen og pensler med lidt persille/hvidløgsolie og bruger dem til fx paneret kylling med sød chili dip og tabboulleh.

Simple fladbrød

Mine go-to fladbrød
Antal 6 stk
Tilb. tid 1 time

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 300-350 g mel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  • Tilsæt 300 g mel og ælt, tilføj mere mel indtil dejen er lind.
  • Hæv i ca 45 minutter.
  • Slå dejen sammen og del i 6. Rul de 6 stykker til flade cirkler på et bord drysset med lidt mel. Brødene trækker sig sammen på panden, så de skal rulles MEGET flade. De må gerne hænge en lille smule fat i bordet.
  • Steg fladbrødene en efter en på en varm pande med en lille smule olie. Når brødet begynder at danne bobler, efter ca 30-60 sek, så flip brødet og steg det 30-60 sek Flip evt. igen og giv det 30 sek mere på den anden side.

Noter

Pak brødene ind et viskestykke, så de ikke tørrer ud for hurtigt. 
På dag 3, så kan man lige lune brødene i ovnen med lidt vand på og pensle med lidt persille/hvidløgsolie og bruge dem til at dyppe i dressinger og gryderetter. 
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Arabisk
Keyword: BBQ, Billig mad, Brød, Sommer

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk