Jeg har fået mig en lille indendørs drivbænk med LED-lys og er begyndt at dyrke mine egne krydderurter om vinteren. En af krydderurterne, jeg plantede, var koriander, og det er gået over al forventning! Pludselig stod jeg med en stor mængde frisk koriander – og hvad gør man så med det?
Well, en af de mere velsmagende løsninger er at lave en omgang hjemmelavet koriander chutney. Dressingen er super smagfuld, let at lave og passer til så mange forskellige indiske retter.
Du kan fx bruge den som:
- Dip til sprøde samosaer
- Dressing i kati-ruller
- Tilbehør til hjemmebagt naan
Denne chutney er en perfekt kombination af friskhed, syre og krydderier, der virkelig løfter enhver ret. Den er hurtig at lave, og den kan opbevares på køl i et par dage.
P.S. Dressingen er meget grøn og frisk at se på til at starte med, men vil falme lidt og jeg fik ikke taget billedet før dag 3. Så derfor ser den lidt mere gul ud.

Koriander chutney
Ingredienser
- 2 håndfulde frisk koriander
- 1 lille smule frisk mynte kan udlades
- ½ lime måske lidt mere
- 1 tsk rørsukker
- ½ tsk fint salt
- 1 fed hvidløg
- ½-1 grøn chili husk at fjerne kerner og lameller
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ dl yoghurt naturel
- 1 tsk revet ingefær
Sådan gør du
- Hak krydderurter fint, fjern kerne og lameller og hak chili fint.
- Riv ingefær og hvidløg og pres lime.
- Bland det hele sammen og smag til med lime og chili