Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at lave en god klassisk Shepherd’s Pie? Retten er virkelig simpel og består af en kødsovs og et låg af kartoffelmos. Er man ikke fan af lam, så kan man erstatte lammet med oksekød – så hedder det bare Cottage Pie i stedet for 😉

Shepard’s Pie
En klassisk Shepard's pie
Ingredients
- 500 g hakket lammekød
- 1-2 løg
- 3 gulerødder
- 3 stængler blegselleri
- 5 fed presset hvidløg
- 300 g frosne ærter
- 2 dl bouillon
- 1 stor glas rødvin
- 2-3 spsk tomatpuré
- 1 spsk Worcestershiresauce
- 500 g kartofler
- 1 god klat smør
- ½-1 dl mælk
- 100 g cheddar
- Salt og peber
Instructions
- Brun lammekødet godt og tilsæt løg, blegselleri, gulerødder og hvidløg. Sauter i et par minutter til løgene er blanke.
- Tilsæt rødvin, boullion, tomatpure og Worcestershiresauce. Lad retten simre i 1 times penge.
- Kog imens kartoflerne og forvarm ovnen til 200 grader. Efter 20-30 min skulle kartoflerne være godt møre. Mos dem godt og tilsæt mælk, smør og smag til med salt.
- Smag saucen til. Hæld sovsen i et ovnfast fad, fordel kartoffelmosen udover saucen og drys med ost.
- Sæt fadet i ovnen i 20-30 min til overfladen er gylden.