Shepherd’s Pie

1.5K

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at lave en god klassisk Shepherd’s Pie? Retten er virkelig simpel og består af en kødsovs og et låg af kartoffelmos. Er man ikke fan af lam, så kan man erstatte lammet med oksekød – så hedder det bare Cottage Pie i stedet for 😉

Shepard’s Pie

En klassisk Shepard's pie
Antal 4 personer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 45 min

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 1-2 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler blegselleri
  • 5 fed presset hvidløg
  • 300 g frosne ærter
  • 2 dl bouillon
  • 1 stor glas rødvin
  • 2-3 spsk tomatpuré
  • 1 spsk Worcestershiresauce
  • 500 g kartofler
  • 1 god klat smør
  • ½-1 dl mælk
  • 100 g cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Brun lammekødet godt og tilsæt løg, blegselleri, gulerødder og hvidløg. Sauter i et par minutter til løgene er blanke.
  • Tilsæt rødvin, boullion, tomatpure og Worcestershiresauce. Lad retten simre i 1 times penge.
  • Kog imens kartoflerne og forvarm ovnen til 200 grader. Efter 20-30 min skulle kartoflerne være godt møre. Mos dem godt og tilsæt mælk, smør og smag til med salt.
  • Smag saucen til. Hæld sovsen i et ovnfast fad, fordel kartoffelmosen udover saucen og drys med ost.
  • Sæt fadet i ovnen i 20-30 min til overfladen er gylden.
Ret: Hovedret
Køkken: Engelsk
Keyword: Familiemad, Gryderet, lasagne

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk