En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god den her ret er. Det var lige det jeg trængte til!
For et godt stykke tid siden var jeg faldet over en opskrift på kylling i fad med cherrytomater og masser af smør, honning og balsamico. Måske lidt for meget balsamico, men grundtanken lød god, retten så lækkert ud og i dag måtte jeg så prøve det. Jeg skruede dog lidt ned for balsamicoen og honningen og op for krydderurterne og det blev super lækkert! Tror dog godt at retten kan bære at have det mere sødme og syre, men det må blive en anden gang 😉
Jeg lavede ris til og de blev spist grådigt med den dejlige sauce og de søde tomater, men pasta, brød eller ovnbagte grøntsager ville også være lækkert tilbehør!

Kylling i fad med cherrytomater og mozzarella
Ingredients
- 2 kyllingebryster
- ½ kugle frisk mozzarella skåret i skiver
Marinade
- 2 fed finthakkede hvidløg
- ½ finthakket chili eller lidt ½ tsk chiliflager
- lidt finthakket persille
- lidt finthakket basilikum
- ½ tsk timian
- 1 drys oregano
- 1 drys rosmarin
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk hvidvinseddike
- Salt og peber
Tomater
- ca. 250 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 1 spsk finthakket basilikum
- lidt finthakket persille
- 1 spsk smeltet smør
- 2 tsk balsamico
- 2 tsk honning
- 1 tsk timian
- salt og peber
Tilbehør
- Ris eller pasta
- evt. godt brød
Instructions
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Bland ingredienserne til marinaede i en frysepose. Kom kyllingen i posen og bland godt. Sæt til side på køkkenbordet, mens du laver resten af retten.
- Halver tomaterne og skær løget i kvarte og pil lagene fra hinanden. Fordel i et ovnfast fad.
- Bland de andre ingredienser i en skål og hæld over tomaterne og løgene.
- Læg kyllingebrysterne oven på og bag i ca. 20 minutter.
- Tag retten ud og fordel mozzarellaen på kyllingen. Grill hurtigt i ovnen til osten smelter og bliver gylden.