Rødfisk med gratineret fennikel og bruschetta

10

Fisk og tomat går ofte i hånd i hånd. I denne opskrift får de selskab af fennikel, løg og squash – og det kan de rigtig godt lide! Kombinationen af 3 ret enkelte, men meget klare, smagsindtryk er virkelig lækker og giver en rig mulighed for at nyde dem.
At opskriften så også er både sund og let at lave er jo bare ren bonus 😉
Jeg har brugt rødfisk denne gang, men jeg tror at de fleste fisk vil lege fint med tomater og fennikel.

Rødfisk med gratineret fennikel og bruchetta
Rødfisk med gratineret fennikel og bruchetta

Ingredienser

Ca. 300 g rødfisk med skind
1 fennikel
1 løg
½ squash
1 tsk olie
2 spsk rasp
2 spsk revet parmesan
1 tsk olivenolie
Salt og peber
1 dl grøntsagsbouillon (1 terning og 1 dl kogende vand)

Bruschetta
2 store skiver daggammelt brød
2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
3 tomater
1 håndfuld basilikum
Evt. 1 drys af revet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 225 grader.
Skyl fennikel og skær den i tynde strimler evt. på et mandolinjern. Pil løget og skær det i tynde skiver. Skyl squash og riv den groft. Bland grøntsagerne i et smurt ildfast fad og krydr med salt og peber. Hæld grøntsagsbouillonen over, dæk med staniol og bag dem i ovnen ca. 15 minutter.
Drys salt på fisken. Varm en grillpande op og grill fisken på skindsiden 10-12 minutter.
Bland rasp og parmesan.Tag grøntsagsfadet ud af ovnen, drys rasp blandingen over, dryp med olivenolie og gratiner ca. 5 minutter til det begynder at få farve.
Rist brødet i ovnen (eller på brødristeren) til det får lidt farve og bliver sprødt. Skær tomaterne i grove tern og bland dem med finthakket basilikum, presset hvidløg og lidt salt og peber.
Dryp brødet med lidt olivenolie. Læg tomaterne på brødet og server dem til fisken sammen med grøntsagsfadet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk