Menu

One pot spaghetti med kødboller

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

One pot opskrifterne har for længst gjort sit indtog i de danske hjem, men jeg indrømmer at jeg har været en anelse skeptisk. Ikke fordi jeg er imod konceptet. Det lyder perfekt til det travle par/den travle familie, men fordi jeg, som single, måske tænkte at det var lige en stor nok portion at lave ad gangen og jeg hellere ville lave en sauce og koge pasta efter ønske de dage jeg nu skulle spise den. Men man skal huske at afprøve ting og jeg må indrømme at det var super let, smagte rigtig godt og pastaen virkelig sugede smag til sig. Så selv en skeptiker kan blive overbevidst 😉

Ingredienser

Kødboller
250 g hakket oksekød
½ pisket æg
3 spsk brødkrummer
2 tsk hakket persille
½ presset hvidløg
1 spsk parmesan
Salt og peber

Saucen
½ dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
3 dl bouillon (okse/grøntsag)
1½ presset hvidløg
1 løg
Evt. 2-3 finthakkede soltørrede tomater i olie
12-15 store basilikumblade
Et par stilke persille
½ pose frisk mozzarella (de alm. på 125 g)
Salt og peber
Evt. friskrevet parmesan og frisk basilikum

200-250 g pasta

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til kødbollerne godt og rul dem til små boller på størrelse med en valnød.
Smør bunden af en gryde med olie, kog vand til bouillon, smid alle ingredienserne i en gryde og tilsæt vand. Sørg for at pastaen bliver dækket af vandet. Lad simre i 15-20 min. Rør fra tid til anden. Smag til med salt og peber, drys evt. med parmesan og lidt frisk basilikum.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Beef, ale and mushroom pie

På en mørk og stormfuld (eller bare våd og småblæsende) aften er der ikke noget som simremad. Der findes adskillige dejlige gryderetter og i dag valgte jeg at kaste mig over en af klassikerne fra …

One pot pepperoni pasta

Jeg prøvede at lave min første one pot pasta opskrift for et par uger siden med stor succes, så jeg tænkte at jeg vil give endnu en opskrift et skud. Der findes et ton af …

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …