Pavlova

808

Pavlova er en nyklassiker inden for sommerkagerne – En høj marengsbund (der er dejlig sprød uden på og lidt chewy inde i midten) dækket af let og luftig flødeskum med et kys af honning og vanilje og masser af sæsonens friske bær.

Pavlova er ikke en svær kage at lave. Jo, du skal piske til du keder dig til tårer, men hvis du er velsignet med en røremaskine eller bare har et godt elektrisk piskeris, så er det overkommeligt 😉

Jeg har pyntet kagen på billedet med lidt citronmelisse (jeg har et ton i haven), men mynte er også super lækkert. Du kan også pynte kagen med spiselige blomster for lidt ekstra spil for øjet!

Der er rig mulighed for variation for de lidt mere eventyrlystne – Lav en tropisk pavlova, kom lakridspulver i marengsmassen, lav en julepavlova med råsyltede kirsebær, tranebær, klemmentiner og granatæblekerner – Kun fantasien sætter grænser, bare du rammer en god sødme/syre balance.

For de af jer, der er nysgerrige om navnet, så var er kagen opkaldt efter ballarinaen Anna Pavlova (1881-1931). Den store smykke maregnsbund er inspireret af det klassiske tylskørt.

Pavlova

En skøn og simpel kage med maregnsbund, luftig flødeskumscreme og sæsonens friske bær
Antal 6 personer
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 2 t
Hviletid 3 t

Ingredienser

Marengsbund

  • 4 æggehvide
  • 250 g sukker
  • 2 tsk majsmel
  • ½ tsk æblecidereddike
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis til drys på bagepapiret

Flødeskumscreme

  • dl piskefløde
  • 1 tsk honning du kan også bruge flormelis
  • ½ tsk vaniljesukker

Toppings

  • 150 g brombær
  • 150 g hindbær
  • 200 g jordbær
  • Et par stilke frisk citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Tilsæt 1-2 spsk sukker af gangen under konstant piskning indtil al sukret er tilsat. Det tager ca. 5 mn.
  • Sigt majsmel i maregnsmassen og tilsæt æblecidereddike og vaniljesukker. Pisk i 5-10 min indtil massen er sej og blank.
  • Tegn med blyant en rund cirkel med en diameter på 20-24 cm (jeg bruger en af store springforme som skabelon og kører blyanten rundt om den) og vend bagepapiret om. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen med en dejskraber, så den dækker hele cirklen. Prøv at forme massen som en dyb tallerken med lidt mere i kanten og lidt mindre i midten (men det behøver ikke være perfekt).
  • Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader alm. ovn i 1 time og 40 min. Alle ovne er forskellige, så tjek lige at din maregns ikke begynder at blive for gylden i kanten! Hvis den gør, så skru lidt ned.
  • Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn, til ovnen er helt kold. Det tager ca. 2 timer, men den kan fint stå i den lukkede ovn i op til 1 døgn.
  • Kom forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad. Hvis et stykke brækker af, så er det ikke verdens undergang. Du vil kunne dække det med flødeskummet – Det skete for den på mit billede og det kan du ikke se vel? 🙂
  • Pisk fløden til flødeskum med honning og vaniljesukker. Fordel flødeskum i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson og server!

Noter

Der er rig mulighed for variation for de lidt mere eventyrlystne – Lav en tropisk pavlova, kom lakridspulver i marengsmassen, lav en julepavlova med råsyltede kirsebær, tranebær, klemmentiner og granatæblekerner – Kun fantasien sætter grænser, bare du rammer en god sødme/syre balance.
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikansk, Australsk, Dansk, Europæisk
Keyword: Brombær, Eksotiske frugter, Hindbær, Jordbær, Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk