Cheesecake med Irish cream og hindbær

12

Hvis jeg skal pege på den kage jeg er blevet bedt om at lave flest gange, så må det nok være denne cheesecake.

Den er et solidt hit hos de allerfleste og din familie, venner og kollegaer vil elske dig for at bage denne kage til dem – Og bedst af alt? Den er super let at lave!
Der er en god del smøreost i kage (4 pakker Philadelphia) og det kan godt blive en smådyr affære, så det kan bestemt svare sig at gå lidt på tilbudsjagt.

Jeg er blevet spurgt af flere om man ikke kan bruge Philadelphia light og creme fraiche med en lidt lavere fedtprocent og svaret er jo – det kan man sagtens. Jeg har da flere gange købt den fedtfattige flødeost, hvis det nu var den der var på tilbud, men så har jeg typisk brugt en fuld fed creme fraiche. Jeg er nået frem til at Philadelphia light og 18 % creme fraiche er lækkert, men går man lavere end det, så mister man for meget af den cremede tekstur, der gør cheesecaken så fantastisk.

Jeg vil også foreslå at man bruger lys muscovado sukker, hvis man kan få sine fingre i det. Det giver en ekstra karameltone til kage, men du får også et ganske lækker resultat med god kvalitet rørsukker.

Og sidst, men ikke mindst; Du må endelig ikke panikke, hvis kagen blævrer lidt, når du tager den ud af ovnen. Du bager en creme, ikke en skærkage.

Ingredienser

250 g Digestivekiks
150 g smør
2 spsk sukker
800 gram flødeost (4 pakker)
300 gram rørsukker (meget gerne lys muscovado sukker)
1 stang vanilje
1 dl Irish Cream (f.eks Baileys)
4 æg
2 dl creme fraiche 38%
Frysetørret hindbærstykker

Fremgangsmåde

Man skal bruge en 24 cm springform.
Forvarm ovnen til 190 grader.

Knus kiksene fint og bland med smør og 2 spsk sukker. Smør formen og hæld kiksemassen i. Brug en kop til at banke massen jævn og fast. Bag i 10 minutter.
Rør flødeosten blød med sukker og vanilje. Det er nemmest at røre med et stort piskeris, men du må endelig ikke piske blandingen. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst creme fraiche og Irish Cream.

Bag kagen midt i ovnen til den så småt er begyndt at stivne i kanten, men stadig blævrer i midten. Det tager cirka 30 minutter. Den vil se noget ubagt ud, men det er meningen, så lad endelig være med at bage den yderligere. Sluk ovnen og lad kagen stå derinde i 20-30 minutter før du tager den ud. Den vil synke i midten, det er også meningen.

Spred hindbærstykker ud over kagen og press dem let, så de sidder fast.
Lad kagen dampe af til formen til den ikke længere er meget varm at røre ved og sæt den så i køleskabet mindst 5 timer og gerne natten over.
Serveres kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk