Valnøddelagkage

11

Min mor ELSKER valnøddelagkage og da det lokale bageri, der lavede dem til fornuftige penge lukkede, måtte jeg lære at lave dem selv. Det vidste sig at være en rigtig god ide, da både min familie og mine venner mener at min valnøddelagkage smager bedre end dem man kan købe 🙂

Ingredienser

Bunde
150 g valnøddekerner
4 æg
200 g sukker (ca. 2½ dl)
2 spsk kartoffelmel
2 spsk hvedemel
2 tsk bagepulver

Mokkacreme
5 blade husblas
4 dl fløde 13% (jeg har også brugt både 15 og 18% med succes)
3 æggeblommer
3spsk sukker
1spsk kaffepulver
1spsk kakao
2-2,5 dl piskefløde

Pynt
125-150 g flormelis (2½-3 dl)
Stærk kaffe
Flødeskum
Valnødder

Fremgangsmåde

Bunde
Mal valnødderne i mandelkværn eller blender. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Vend de malede valnødder, mel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd. Bland forsigtig dejen. Fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200 grader. Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde. Hvis man ikke ejet lagkagebundforme, så kan en springform bruges!

Mokkacreme
Udblød husblasen i kold vand. Bring fløde 13% i kog. Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold, rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.

Læg bundene sammen med cremen.
Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund.
Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk