Ovnstegt kylling med forårspasta

142

Jeg har lavet variationer af denne ret mange gange. Det er en dejlig simpel ret, hvor der er fokus på de gode råvarer og hvem elsker ikke en god omgang cremet pasta og saftig kylling?

Skysovsen fra ovnstegt kylling er en fantastisk base for en simpel pastasauce. Især hvis du har lavet kylling med citroner eller tomater, der kan tilføje noget ekstra væde og smag. Er man rigtig doven kan man faktisk bare nøjes med at vende sin pasta i den med lidt revet parmesan. Men tilsætter man lidt ricotta og friske krydderurter bliver det til ren hverdagsluksus.

Friske ærter fra udlandet kan nu fås i supermarkederne og selvom det er lidt arbejde at bælge dem, så synes jeg det er besværet værd. Men altså, hvis det eneste du har er frosne ærter, så fungerer de også helt fint 😉

Ovnstegt kylling med forårspasta

Antal 2 personer
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 50 min

Ingredienser

  • 4 overlår du kan også fint bruge underlår eller et miks af begge
  • 300 g frisk pasta meget gerne hjemmelavet
  • 3 spsk ricotta
  • 4 tsk hakket bredbladet persille
  • 4 tsk hakket timian
  • 1½-2 citron
  • 3 spsk friskrevet parmesan
  • 1½-2 spsk pastavand
  • ½-2 dl ærter
  • 10-12 asparges
  • Smør
  • Salt og peber
  • Evt. lidt hønsebouillon

Sådan gør du

  • Forvarm ovn til 200 grader. Skær citron i skiver og læg i et ovnfast fad. Dup kylling tør med lidt køkkenrulle og kom dem i fadet oven på citronskiverne. Kryd med salt og peber og evt. lidt paprika. Kom et par klatter smør oven på kyllingestykkerne. Hæld ½ dl vand (hønsebouillon, hvis du vil have en lidt kraftigere kyllingesmag) ved og steg i ovnen i 40-45 minutter til lårene er møre.
  • Bælg imellem tiden ærterne og skær aspragersene i store stykker. Hak krydderurterne fint.
  • Kog pastaen i 3-4 minutter og husk at gemme lidt af pastavandet. Der er masser af stivelse i det og det vil hjælpe saucen med at samle sig.
  • Vend aspargesene i lidt smør på en vand pande til de har fået lidt farve, tilsæt ærter og skysaucen fra kyllingen. Pres citronerne godt, så du får al saucen med.
  • Tilsæt ricotta, pastavand og krydderurter og rør rundt. Tilsæt pasta og parmesan og vend det hele godt.
  • Smag til med salt og peber og server med kyllingen.
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Forår, Kylling, Pasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk