Menu

Ovnstegt kylling med forårspasta

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg har lavet variationer af denne ret mange gange. Det er en dejlig simpel ret, hvor der er fokus på de gode råvarer og hvem elsker ikke en god omgang cremet pasta og saftig kylling?

Skysovsen fra ovnstegt kylling er en fantastisk base for en simpel pastasauce. Især hvis du har lavet kylling med citroner eller tomater, der kan tilføje noget ekstra væde og smag. Er man rigtig doven kan man faktisk bare nøjes med at vende sin pasta i den med lidt revet parmesan. Men tilsætter man lidt ricotta og friske krydderurter bliver det til ren hverdagsluksus.

Friske ærter fra udlandet kan nu fås i supermarkederne og selvom det er lidt arbejde at bælge dem, så synes jeg det er besværet værd. Men altså, hvis det eneste du har er frosne ærter, så fungerer de også helt fint 😉

Ingredienser

4 overlår (du kan også fint bruge underlår eller et miks af begge)
300 g frisk pasta (meget gerne hjemmelavet)
3 spsk ricotta
4 tsk hakket bredbladet persille
4 tsk hakket timian
1½-2 citron
3 spsk friskrevet parmesan
1½-2 spsk pastavand
½-2 dl ærter
10-12 asparges
Smør
Salt og peber
Evt. lidt hønsebouillon

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 200 grader. Skær citron i skiver og læg i et ovnfast fad. Dup kylling tør med lidt køkkenrulle og kom dem i fadet oven på citronskiverne. Kryd med salt og peber og evt. lidt paprika. Kom et par klatter smør oven på kyllingestykkerne. Hæld ½ dl vand (hønsebouillon, hvis du vil have en lidt kraftigere kyllingesmag) ved og steg i ovnen i 40-45 minutter til lårene er møre.

Bælg imellem tiden ærterne og skær aspragersene i store stykker. Hak krydderurterne fint.

Kog pastaen i 3-4 minutter og husk at gemme lidt af pastavandet. Der er masser af stivelse i det og det vil hjælpe saucen med at samle sig.

Vend aspargesene i lidt smør på en vand pande til de har fået lidt farve, tilsæt ærter og skysaucen fra kyllingen. Pres citronerne godt, så du får al saucen med. Tilsæt ricotta, pastavand og krydderurter og rør rundt. Tilsæt pasta og parmesan og vend det hele godt. Smag til med salt og peber og server med kyllingen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂 Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan …

Krydret kylling med tabbouleh og dip

Jeg havde lyst til noget krydret, så i dag får I en opskrift med både chili og hvidløg! Tabbouleh er bare fantastisk spise. Man kan jo reelt smide hvad som helst i denne salat – …

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning-sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger og jeg bruger det søreme til begge dele i den her opskrift 🙂 Hvis …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Hjemmelavet ravioli med ricotta og krydderurter

Hvis der er en ting, der kan rivalisere min kærlighed til en stor beskidt bøf, så er det min passion for hjemmelavet pasta. Jeg elsker, elsker, elsker en god portion pasta! Disse raviolier er fyldt …