Menu

Hjemmelavet ravioli med ricotta og krydderurter

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Hvis der er en ting, der kan rivalisere min kærlighed til en stor beskidt bøf, så er det min passion for hjemmelavet pasta. Jeg elsker, elsker, elsker en god portion pasta! Disse raviolier er fyldt med ricotta med krydderurter, parmesan og en lille smule citrus.

Prikken over i’et er de stegte salvieblade og salviesmørret, jeg tilføjer til allersidst. Selv hvis du ikke er en fan af salvie, så prøv at stege bladene og smag på et. Salvie ændrer virkelig smag ved tilberedning.

På et af billederne kan man se at jeg har tilføjet lidt aspargeser – dem smed jeg på panden med salviesmørret i et par minutter efter salviebladene var færdige.

Man kan godt lave pasta uden en pastamaskine, men pastaen bliver meget finere i teksturen, hvis man bruger en maskine.

Ingredienser

3 æg
300 g mel
250 g ricotta
Godt med revet Parmesan (Grana Padona kan også bruges)
Revet skal af en citron
Friske krydderuter fx. persille, timian og basilikum
En håndfuld salvieblade
Godt med smør
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland mel og æg og ælt pastaen længe og godt. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ time.

Jeg bruger normalt ca ½ potte af timian, basilikum og persille til mit fyld, men smag dig frem.
Hak krydderurter fint og bland med ricotta, revet citronskal og ca ½ dl parmesan. Smag til med salt og peber.

Nu skal vi til at lave pastaen! Del pastaklumpen i 4 stykker og kør dem igennem maskinen indtil pastaen har en rigtige tekstur. Rul dejen igennem maskinen indtil fine og tynde plader. Fordel fyldet i små klatter med gode mellemrum på en plade. Pensl evt med en lille smule vand i kanterne. Læg en anden plade over på, pres let i siderne og skær raviolierne med en kniv. Husk at drysse bordet med lidt mel, så pastaen ikke hænger fast!

Læg raviolierne til side i lidt mel, så de ikke klistrer sammen og gentag processen, indtil du løber tør for fyld. Kog pastaen i 5-8 minutter i godt saltet vand.

Steg salviebladene i lidt smør ved middelvarme indtil de bliver sprøde. Det går hurtigt, så hold øje med panden!

Server pastaen med salviesmør, revet parmesan og salvieblade.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cremet risotto med bacon og cherrytomater

Vi gør det ikke så voldsomt meget i risotto i Danmark og det er egentlig synd, da det er god spise, der er rimelig let at lave. Måske er det fordi det er ikke en …

Ovnstegt kylling med forårspasta

Jeg har lavet variationer af denne ret mange gange. Det er en dejlig simpel ret, hvor der er fokus på de gode råvarer og hvem elsker ikke en god omgang cremet pasta og saftig kylling? …

Hjemmelavet ravioli med ramsløgsauce

Vi er midt i ramsløgsæsonen, så det manglede da bare at jeg også fik taget mig sammen til at lave en opskrift med de lækre grønne blade. Min ravioli har jeg fyldt med en ricottacreme …

Trattoria Sud

En italiensk perle, der ligger et stenkast fra Nørreport st., med en fantastisk atmosfære og fantastisk mad til rimelige penge. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke destomindre, så er det præcis …

Hjemmelavet tortellini med skinke og ost

Jeg elsker hjemmelavet pasta og især hjemmelavet fyldt pasta. Der er stort set ingen grænser for hvad man kan komme i sådan nogle små lækre basser! Husk – en pastadej SKAL hvile! 30 min minimum, …