Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel?
Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da lige sagen. Opskriften er inspireret af et billede en engelsk madnørd/bondemand lagde op på Instagram. Jeg havde ærlig talt aldrig tænkt på at baconbouillon kunne være en ting og jeg var øjeblikkeligt nysgerrig. Da jeg så faldt over en bakke kantereller til 15 kr var der ingen tvivl om at nu skulle jeg teste lidt.
Jeg synes at resultatet blev super lækkert. Jeg tror at jeg vil bruge lidt sprødt bacon til drys næste gang. Denne opskrift kan sagtens laves med andre svampe (champignoner ville måske være lidt kedelige) og det er generelt en fræk lille forret at sætte foran folk. Simpelt, men det kæler for både øjet og ganen 🙂

Kantareller i baconbouillon
Ingredienser
- 300 g bacon panchetta hvis du har råd til det
- 1 L god hønsebouillon
- Evt. lidt ekstra grønt gulerod, porre, løg, sellerirod
- 200 g kantereller
- 1-2 fed hvidløg
- persille
- En god klat smør
- Peber
- Evt. sprød bacon til drys
Sådan gør du
- Steg bacon ved mellemvarme i en gryde indtil fedtet begynder at smelte godt. Tilsæt evt. grøntsager og svits kort. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca 1 time.
- Si grøntsager og bacon fra. Smag bouillon til med peber.
- Hvis du laver bacondrys, så gør det nu. Steg bacon sprød, læg baconen over på et par stykker køkkenrulle og smulr når det kølet lidt ned.
- Rens svampene og hak hvidløget fint. Smid en klat smør på en pande og stegt svampene med hvidløget indtil de bliver bløde og begynder at væske lidt. Hak persille og vend det med svampene.
- Fordel svampene i to skåle og hæld den varme baconbouillon over. Drys med bacon og server til dine sultne gæster