Hjemmelavet tortellini med skinke og ost

40

Jeg elsker hjemmelavet pasta og især hjemmelavet fyldt pasta. Der er stort set ingen grænser for hvad man kan komme i sådan nogle små lækre basser!

Husk – en pastadej SKAL hvile! 30 min minimum, men meget gerne længere. Hvorfor? Melet har brug for tid til at absorbere væsken, så glutenstrengene kan slappe af og dejen blive smidig og lettere at rulle ud. Jeg plejer ar lade den hvile i ca 1 time.

I denne omgang har jeg dog taget fat i et klassisk fyld – skinke og ost. Noget af det smukke ved den smagskombination er at den har det godt med mange forskellige saucer, så du kan tilpasse den til hvad du lige har lyst til. Nogle gode valg er tomatsauce, ostesauce eller pesto. I dag vendte jeg dem i en hurtig ostesauce lavet med et par oste jeg lige have i køleskabet.

Da jeg lavede dagens pasta, så kunne jeg dog ikke helt dy mig, så der var nogle af dem, der også fik lidt hakket semi-dried tomater med i – og det var lækkert 😉

Hjemmelavet tortellini med skinke og ost

Tilb. tid 45 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 1 t 45 min

Ingredienser

  • 200 g mel og lidt ekstra til at dysse med
  • 2 æg
  • 180 g god kogt skinke jeg brugte italiensk cotto
  • 180 g frisk mozzarella
  • 180 g ricotta
  • Evt. lidt hakkede soltørrede tomater
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom melet i en lille bunke på et rent køkkenbord og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i midten af fordybningen. Prik hul på æggene med en finger og rør lidt rundt. Rør langsom melet med i. Du kan også bruge en gaffel til at røre med hvis det er mere dig. Når æggene er godt blandet med melet, skal du ælte dejen til den føles smidig. Du kan evt. komme en lille smule vand på, hvis du ikke synes at dejen vil samle sig helt. Form til en kugle og pak ind i madlavningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  • Hak skinke og mozzarella fint og bland godt med ricotta. Smag til med salt og peber.
  • Del dejen op i fire portioner, og lav én portion ad gangen. Pak resten af dejen ind i husholdningsfilmen igen, så den ikke tørrer ud.
  • Tag et stykke dej, og kør det på pastamaskinen, til det er relativt tyndt. Jeg har en klassisk Altas og jeg kan godt lide en ret tynd dej, så jeg kørte den til havde tykkelse 8. Hvis du ikke har en pastamaskine, så kan du også sagtens lave pastaen med en kagerulle. Det kræver lidt mere arbejde, men er det er bestemt muligt. Det gjorde jeg selv i mange år 😉
  • Skær pastaen ud i firkanter på ca. 4 x 4 cm. Kom en lille klat fyldt i midten af hver firkant. Væd kanterne med lidt vand og saml to af hjørnerne, der er over for hinanden, så du får en trekant med fyld i midten. Saml enderne af trekanten. Drys med lidt mel og sæt til side.
  • Kog dine hjemmelavede tortellini i saltet vand i 3-4 minutter.

Noter

Du kan med fordel lave en større portion og fryse pastaen. Sæt dem på en plade og lad dem fryse lidt på den, når du er sikker på at de ikke vil hænge sammen (30 min- 1 time), kan du hælde dem i en bøtte/pose og de vil forblive løse.
Mht mel til hjemmelavet pasta; Well, du kan faktisk bruge det meste og få et ret godt resultat, men gå efter durum, semolina eller tipo 00, hvis du kan.
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: Gris, Ost, Pasta, Skinke, Tortellini

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk