Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning og sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger – især til kylling og grissebasse. I denne opskrift bruger jeg den til dressing, men blanding kan også bruges som en god marinade (evt. med lidt ekstra olie i).
Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kunne blive mæt med bare en salat, så husk at avocado faktisk mætter ret godt. Den tæller faktisk, rent fibermæssigt, som en grov grøntsag, men du kan jo altid tilføje endnu flere lækre grøntsager, fx fintrevet rødbede eller rødløg. Du kan også tilsætte æbler eller måske nogle nødder. Lidt sprød bacon er også altid lækkert, omend knap så sundt 😉
Kylling- og avocadosalat med honning-sennep dressing
En lækker salat til sommeraftenerne eller den gode frokost
Ingredienser
Kylling
- 350 g kylling inderfilet/bryst
- godt med smør
- salt og peber
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk grovkornet sennep
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- 1-2 tsk æble- eller æblecidereddike hvidvinseddike kan også bruges
- alt og peber
Salat
- 1 avocado
- ½ salathoved eller blandet salat
- 1/4 agurk
- 10-12 cherrytomater
- 1-2 gulerødder
- 1-2 spsk feta kan udlades
Sådan gør du
- Varm en pande op og steg kyllingen til den er mør og lækker. 6-10 minutter alt afhængig af om du bruger inderfilet eller bryst. Sæt kyllingen til side og lad den køle af.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber, honning og sennep.
- Skyl og hak salat, tomat og agurk og skræl og riv gulerødderne.
- Skær avocadoen over på midten, fjern sten og pil skrællen af. Skær avocadoen i skiver.
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Bland salat, tomat, agurk og gulerødder sammen. Fordel salat og kylling i to skåle og kom ½ avocado i hver skål. Fordel dressingen og smuldr feta ud over salaten.