Tango y Vinos

2.1K

Inde bagved det Kongelige Teater ligger en af Københavns hyggeligste vinbarer – Tango y Vinos.
Den lille perle, der har fokus på argentinske vine, er ikke et sted, man bare lige finder. Beliggenheden gør at man skal være heldig nok til at blive tage derhen af en af de indviede. Og på en kedelig februar dag for snart 10 år siden gjorde en af mine venner mig denne tjeneste.
Meget er sket siden da, men deres passion for mad, vin og jazz er stadig den samme og det er det vigtige!

Der kan nogle gange gå nogen tid mellem mine besøg og det var vel 6 mdr. siden jeg sidst var forbi, da jeg sidste uge trådte ind ad døren. Eliza (den ene af ejerne) kommer ud fra bag baren for at give mig en krammer, spørger om hvordan det går og havde jeg fået udgivet den der kogebog endnu? Hendes mand, Kam (den anden ejer), kommer ud fra køkkenet lidt efter og hilser også varmt på mig. Eliza spørger mig om jeg ikke skal prøve deres nye menukort. Jeg har desværre lige været ude til middag med en ven, så jeg lover hende at jeg vil kigge ind forbi igen snart. Det blev så i tirsdags, hvor jeg slæbte en kammerat med ind på Tango y Vinos. Han havde aldrig været der før, så hans kommentarer ville være en god balance til mine 🙂

Indretningen er sjov og udtrykker at de elsker hvad de gør, men ikke tager sig selv alt for alvorligt. Der hænger forskellige instrumenter på en af væggene, der forøvrigt er malet røde og ved baren er en del af loftet dækket af vinpropper. De har live jazz torsdag-lørdag og man giver en 50’er (hvis man altså vil det) til bandet. På trods af at det er rimelig få penge musikerne for ud af det, så kan Tango y Vinos lokke nogle virkelig gode kunstnere til sig og jeg har mere end en gang siddet i baren med et glas god rødvin og tænkt at livet ikke var så ringe endda 😉
Stedet er, på en meget uformel måde, delt op i to. Der er området lige når man kommer ind ad døren, hvor bandet står og her sidder man for at nyde musikken. Går man længere ind forbi baren, så er lyden mere afdæmpet og det er her man sidder, hvis man nyder jazz som baggrundsmusik.

Da min kammerat kunne gå til baren fra sit arbejde, så valgte vi at tage en tidlig middag og havde derfor stedet mere eller mindre for os selv. Eliza og Kam var ude den dag, så det var deres søn, Boris, der stod bag baren, da jeg kom ind ad døren. Han fandt mig et fint glas rosé og vi fik snakket lidt.
Min kammerat ankommer og vi studerer menukortet lidt – det er ret simpelt. Der er de lækre platter med ost og pølse, som er gode til når man vil have lidt at snacke på til sin vin og så har de 2 forret, 2 hovedretter og 2 desserter – vælger man en 3 retters menu, så får man det til 350 kr.

Vi er enige om at deres lakseterrine ser rigtig lækker ud, men siden vi begge elsker svampe, vælger vi deres cremede svampe til forret. Jeg fortsætter med et glas rosé mere, men siden min kammerat skal køre, så nøjes han med et glas rødvin til hovedretten.
Svampene er bestemt cremede, serranoskinken sprød og gedeosten smelter på tungen. Det hele går i en højere endhed. Vi er begge lidt i himlen og det er klart en opskrift, jeg skal efterligne derhjemme 🙂

Syv slags svampe med serranoskinke, trøffelolie, skovens urter og gedeost
Syv slags svampe med serranoskinke, trøffelolie, skovens urter og gedeost

Til hovedret får vi entrecôte med lidt grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce og et godt glas rødvin. Kødet er dejlig mørt, bearnaise saucen er rigtig godt balanceret og den sprøde pastinak passer rigtig godt til bøffen. God og lækker mad uden de store dikkedarer – Det kan vi godt lide 😀

Entrecôte med grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce
Entrecôte med grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce

Entrecôte med grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce
Entrecôte med grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce

Vi vælger hver vores dessert. Jeg tager den klassiske tiramisu og min kammerat tager deres limetærte. Vi er begge ganske tilfredse med desserterne. Min tiramisu er lækker og toppet med et par blåbær og lidt nødder. Min kammerats limetærte er fint balanceret mellem syrlighed og sødme.

Tiramisu
Tiramisu

Limetærte
Limetærte

Alt i alt kan jeg kun opfordre jer til at tage forbi Tango y Vinos og få lidt god mad og vin og lytte til lidt god musik. Priserne er meget rimelige, kvaliteten høj og stemningen super hyggelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk