Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

1.1K

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der skulle på menuen 🙂

Skal det være helt klassisk, så skal saucen ikke jævnes, men være skilt, men jeg tillader mig at være lidt fræk, jævne den og smide lidt hakket persille i 😉

Ingredienser

1 stor kylling
2 dl vand
3 dl fløde
Evt. lidt hønsebouillon
Lys saucejævner
Stort bundt persille
En god klat smør
Salt og peber
Kartofler

Agurkesalat
1 stor agurk
2 dl lagereddike
2 spsk kogende vand
2-3 spsk sukker
Peber

Fremgangsmåde

Start med agurkesalaten. Riv agurken i fine skiver på et mandolinjern eller siden af et klassisk rivejern. Opløs sukker i eddike og kogende vand. Tilsæt peber, gerne friskkværnet. Tilsæt agurkeskiver og lad agurkesalaten trække mens du laver resten af maden, men hvis du har mulig for at lave den et par timer i forvejen, så kan det anbefales.

Dup kyllingen tør og fyld den med persille (gemt evt lidt til saucen). Brun smør i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Hæld vand ved og lad dyret simre under låg i ½ time. Tilsæt fløde (og evt. bouillon) og lad kyllingen simre i ½ time mere. Vend undervejs. Kog kartofler i 15-20 min i letsaltet vand. Når kyllingen er færdig, så tag den op og jævn saucen og smag til med persille, salt og peber. Server og nyd hygge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk