Alting er gråt udenfor og jeg har brug for noget farvestrålende! Min nyeste opskrift på en salat med rød spidskål, rød peberfrugt og rødløg er lige præcis det – en eksplosion af farver og smag.
Jeg har vendt de røde grøntsager med limesaft, koriander, mynte, sukker, salt og olivenolie. Resultatet? En sprød og frisk salat, der passer perfekt til streetfood. Prøv den fx i:
- Indisk-inspirerede kati-ruller med spicy kylling og korianderchutney
- Pitabrød med falafel og hvidløgsdressing
- Tacos med pulled pork og hot sauce
Den ville sikkert også spille fantastisk som tilbehør til en god omgang grillmad.
Udover at være flot og smagfuld, er salaten nem at lave og kan holde sig frisk i køleskabet i flere dage. Faktisk vil jeg påstå, at den er endnu bedre på andendagen!
Hvis du ikke kan få rød spidskål, kan du selvfølgelig også lave salaten med almindelig spidskål samt udskifte de røde peberfruger med både grønne og gule peberfrugter. Uanset hvad, lover jeg dig en farverig smagsoplevelse!

Spidskålssalat med peberfrugt og rødløg
Ingredienser
- ½ rødt spidskålshoved
- 1-2 peberfrugter
- 1 stort rødløg
- 1 lime
- 2 spsk hakket frisk koriander måske lidt mere efter smag
- 1 spsk hakket mynte
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- salt efter smag
Sådan gør du
- Hak spidskål fint, halver og skær løg i tynde skiver og skær peberfrugt i mundrette strimler. Kom det hele i en skål.
- Hak koriander og mynte og pres lime og tilsæt til skålen.
- Tilsæt sukker, olivenolie og salt.
- Lad salaten trækker i 15 min. Gerne længere i køleskabet, hvis muligt.