Chimichurri er lidt Sydamerikas svar på pesto og bruges til en masse forskellige ting, men især grillet kød – Jeg elsker det også til mine empanadas med oksekød. Som min ecuadorianske veninde smilende siger, så findes der lige så mange opskrifter på chimichurri, som der findes latinamerikanske bedstemødre 😉
I dag får i mit bud på denne fantastiske lille friske sauce. Den er lidt utraditionel, da jeg bruger både purløg og chili, men hey – det gør det for mig 😉
Chimichurri
Den bedste dressing til kød
Ingredienser
- Godt bundt persille
- 2 tsk tørret oregano
- ½ bundt purløg
- 1 lille rød chili
- 2-3 fed hvidløg
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 tsk hvidvins- eller æbleeddike
- 1/4-½ citron, saften af
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak persille, purløg, chili og hvidløg fint. Bland med de andre ingredienser.
- Smag til med salt og peber. Så bliver det vist ikke mere simpelt 🙂