Nærorientalsk fondue

28

Jeg sad og snakkede med en veninde om fondue og fortalte hende om sidste gang jeg fik fondue hos min onkel og tante. Som jeg beskrev kødet, begyndte min veninde at se mere og mere bedende på mig og så var der jo ikke andet for end at give min tante et kald og spørge om hun kunne grave nogle opskrifter frem fra gemmerne. Min tante kan godt lide en lækker tomat-chili relish til oksekødet, men jeg synes personligt at en krydret hummus er et bedre match. Vi er dog enige om at mangoyoghurt er den helt rigtige dip til kyllingen 🙂
Som tilbehør lavede jeg en klassisk tabbouleh og en lidt sjov gulerodssalat, der var et stort hit! Havde jeg haft tid, så var jeg taget forbi min lokale grønthandler, der har noget lækkert fladbrød, men jeg nåede det ikke, så vi “nøjedes” med et par af de frosne pitabrød fra Brugsen (der er 20 gange bedre end de fleste andre pitabrød og det er så handy at man kun behøver at tage det antal, man skal bruge ud af fryseren).
Kyllingen skal helst marinere natten over, men resten kan laves på selve dagen. Tørmarinaden til oksekødet kan sagtens laves dagen før, men vent med at gnide den på kødet til en time før I skal spise.
Husk at købe olie til selve fonduen! Jeg havde glemt at tænke på det, men heldigvis havde jeg rigeligt med olie i skabet 😉

Ingredienser

Marineret kylling
[checklist]

  • 400 g kylling i mundrette stykker
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 kanelstang
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 4 kardemommekapsler
  • 2 nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 2 løg
  • 5 spsk citronsaft
  • 0,1 g safran
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 spsk olivenolie

[/checklist]
Krydret oksekød
[checklist]

  • 600 g oksefilet (eller overlår) i mundrette stykker
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 tsk sorte pepperkorn
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk havsalt i flager
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk (eller mere) cayennepeber
  • ½ tsk kanelpulver
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk brun farin

[/checklist]
Tabouleuh
[checklist]

  • 175 g bulgur
  • 1 tomat
  • 1/4-½ agurk
  • ½-1 lille rødløg
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 lille bundt persille
  • lidt frisk koriander
  • saften fra ½citron
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

[/checklist]
Gulerodssalat med chili
[checklist]

  • 4 gulerødder
  • 1 spsk salt
  • 1-2 spsk sesamolie
  • 1-2 tsk chiliflager

[/checklist]

Fremgangsmåde

Dagen før:

Marineret kylling
Find din store morter frem. Bland alle de tørre ingredienser til kyllingemarinaden i morteren og nyd duften, mens du knuser krydderierne. Hak chili, hvidløg og løg fint. Bland marinaden godt sammen og vend kyllingestykkerne i den. Jeg plejer at gøre det hele i en stor frysepose. Slå knude på posen og kom kyllingen i køleskabet.

På dagen:

Krydret oksekød
Kom alle ingredienserne til tørmarinaden til oksekødet i en morter og knus, knus, knus. Igen, tag et øjeblik og nyd duften af alle de lækre krydderier. Vend kødet i marinaden ca 1 time før I skal spise.

Tabbouleh
Kom bulguren i en bøtte eller gryde og overhæld med kogende vand. Det skal dække ca 1 cm over bulguren. Læg låg på og lad bulguren trække i ca 15 minutter. Hæld evt overskydende vand fra og lad den køle af. Hak krydderurter fint og bland med olivenolie og citronsaft. Hak løg, tomat og agurk. Bland med bulgur og smag til med salt og peber.

Gulerodssalat
Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Skær dem i tynde strimler på et juliennejern. Læg i en beholder og salt godt! Lad det stå en times tid, mens salaten trækker væsken ud af gulerødderne. Skyl grundigt, knug overskydende væde fra og bland med sesamolie og chiliflager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk