Menu

Hindbær-fersken rosé spritzer

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Det er starten af juni og det føles som slutningen af juli med 28 grader, masser af sol og meget lidt regn, og vi har alle sammen brug for at køle af!
Jeg er kendt i min vennekreds for at elske et godt glas rosé, men men denne varme, så ville jeg gerne lave en drink, der var læskende og måske have lidt mindre alkohol.
Jeg har i mange år nydt spritzere (vin, oftest hvidvin, blandet med danskvand), så det var rimelig oplagt at begynde at lege lidt med rosé og dansk vand. Men hvad skulle man ellers putte i? Jeg var forbi Torvehallerne tidligere i dag og faldt for nogle ferskener, og det fik mig til at tænke på at jeg havde en flaske fersken sirup derhjemme (jeg købte Monins fersken sirup og det mærke er til at få i mange Skjold Burne og ellers alle drinksshops på nettet). Men fersken alene ville måske blive lige sødt nok, så jeg besluttede mig for at blande nogle hindbær i. Siden der er tale om en drink og vi gerne vil have den så kold som muligt, så valgte jeg at bruge frosne hindbær i stedet for friske.
Efter lidt eksperimentering med dosering er jeg nået frem til hvad jeg selv synes er en let, læskende og lækker drink, der er sød, uden at blive for sød.

Ingedienser

(til 2 drinks)

4 dl tør rosévin
3-4 spsk ferskensirup
10-12 frosne hindbær
5-6 isterninger (min rosévin var allerede kølig, da jeg lavede drinken, så måske flere isterninger, hvis vinen ikke har ligget på køl)
Dansk vand til at toppe af
evt. fersken skiver til at putte i drinksne

Fremgangsmåde

Kom rosevin, hindbær, sirup og isterninger i en shaker og ryst i 20 sek. Hæld op i glas og top af med danskvand. Pynt evt. med ferskenskiver. Så bliver det da heller ikke meget lettere, vel? 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel? Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader …

Kalvefrikassé med sensommergrønt

Jeg blev forleden spurgt om jeg slet ikke lavede klassisk dansk mad og jo, det gør jeg da! Jeg fandt kalve-strimler på tilbud i supermarkedet og så var det jo oplagt med en kalvefrikasse. Det …

Cocktailkursus

Dagens blogindlæg er lidt anderledes, da det er en oplevelse, jeg vil snakke lidt om og ikke madopskrift eller en restaurant. Jeg vil dog dele opskriften på en cocktail med jer, så vi kommer ikke …

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker …

Den rødhårede gudinde fra nord (Bailey’s og hindbær kage eller muffins)

Bailey’s og hindbær er to ting jeg holder meget af, så da jeg faldt over opskriften “Gudinden fra Nord” (en lækker vanillekage med Irish Cream af kageguruen Sif Birka Sand Jensen), så kunne jeg ikke …